Hur man koka vatten

Hur man kokar vatten Det kan låta som en no-brainer, men kokande vatten för att göra olika rätter är inte alltid så enkelt som det verkar. Några tips kan hjälpa dig att se till att vattnet är perfekt för det grekiska receptet du planerar att laga mat.

De två grundläggande "kokar"

Vatten kokar vid 212 F och först då är det en "riktig" koka. Vi använder termen "slow boil" i grekisk matlagning också.

Kokning mot Simmering

En simmer är inte en koka alls, även om det ibland kallas en "mild koka". I grekisk matlagning nås det genom att koka först och sedan minska värmen till en punkt där små bubblor fortfarande kan ses, vanligtvis över låg värme.

Bubblor och kokning

Betyder bubblor automatiskt att vatten kokar? Nej, tekniskt betyder kokande vatten att det har nått en temperatur på 212 F och det är ångande. Bubblor kan bildas bra före denna temperaturpunkt, så låg som 160 F.

Låt inte luras av krukor som blir heta mycket snabbt runt sidorna och börjar visa lite bubblor precis runt kanterna. Detta passar inte in i någon del av kokande. Det är bara potten som säger: "Mina sidor blir bra och varma.

Rör inte. "

Koka upp vatten

Vatten kan koka snabbt över hög värme, eller långsamt över medium värme. I grekisk matlagning börjar vattnet kallt. Den allmänna tumregeln är att om det inte finns mat i vattnet, gå till hög värme och få det till kokpunkten så fort som möjligt.

Om det finns mat i vattnet, som ägg eller några grönsaker, koka det över lägre värme. Kontrollera recepten för vägledning.

Koka saltat vatten för pasta

Pasta recept kallar ofta för att tillsätta pastan till saltat kokande vatten. Hur mycket vatten? Den allmänna regeln säger en kvart för varje 1/4 pund pasta. Om du gör ett pund pasta , upp vattnet till 6 quarts. Inte tillräckligt med vatten leder till gummy pasta.

Hur mycket salt? Den allmänna regeln är 1 2/3 teskedar för varje kvarts vatten, och kosher havssalt är bäst. Tillsätt saltet när vattnet är fullt kokat. Att tillsätta saltet kan minska köldens hastighet. Vänta tills vattnet når en fullständig koka igen innan du lägger på pastaen.

Att tillsätta salt till kokande vatten för pasta är en fråga om smak och recept. Om receptet kräver det kan du vara ganska säker på att det finns en anledning. Om du tittar på ditt natriumintag, lägg bara inte till det och justera kryddor senare i receptet.

Kokande vatten för ägg

Den här är en stor överraskning för dem som växte upp kokande ägg i 3 minuter för mjuka, 5 för medelstora och 10 för hårda. För att göra perfekt kokta ägg , lägg dem i ett enda lager i en kruka med kallt vatten, med tillräckligt med vatten för att täcka ägg med minst en tum.

Täck och koka upp i full värme. Så snart vattnet når en fullständig koka, ta bort potten från värmen och låt den sitta tills äggen är färdiga. Det beror på äggets storlek, men det är vanligtvis 2 till 3 minuter för mjukkokt eller 15 till 18 minuter för hårdkokt.