Thai Green Mango Salad

Denna sallad kommer att blåsa bort dig med sina smaklösningar och smaker av texturer. Och som en bonus är det mycket hälsosamt, plus lågt i kalorier och fett. Njut av det som en komplett måltid genom att lägga till kokta räkor, kyckling eller friterad tofu om du är vegetarian. Hur som helst du kasta den, denna färskt smakande sallad kommer säkert att vinna rave recensioner från alla dina kulinariska fans!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda alla salladsdressingredienser i en skål eller kopp. Förbandet ska vara en blandning av söt, sur, kryddig och salt, men mer söt än sur. Avsätta.
  2. Placera kokos i en torr stekpanna eller wok. "Torra" kokosnoten, som om du stekar på den, 2 till 3 minuter över medium värme, eller tills det blir en ljusgulbrun och doftande. Överför till en skål för att svalna.
  3. Använd en skarp parningskniv och avlägsna huden från mango. Maten av mango ska vara fast och ljusgul-orange.
  1. Använd ett medelstor till storstorris (det slag du skulle använda för kål sallad), skaka köttet av mango i en blandningsskål. Tänk på att det finns en stor platt sten vid mangos centrum.
  2. Lägg bönespirorna, koriander, vårlök, kokt kyckling, räkor eller tofu (om du använder), den fräscha chili (om du använder), plus hälften av rostade kokosnöt. Kasta bra att kombinera.
  3. Tillsätt dressing och kasta igen. Gör ett smakprov - lägg till mer fisksås eller sojasås istället för salt om det behövs. Om du föredrar det sötare, lägg till lite mer socker (honung fungerar också). Om du föredrar mer krydda, lägg till mer chili sås . Om det är för salt eller söt, lägg till mer limejuice.
  4. Placera på en serveringsfat. Stänk nötterna, basilikan och kvarvarande rostade kokosnöt över toppen.

Gör framåt Tips

För att göra denna sallad till en fest, gratulera mango före tid och plats i en täckt behållare i kylskåpet. Skaka också kokosnötet, förbered dressingen och få resten av ingredienserna nära till hands. När dina gäster kommer fram, sätt helt enkelt ihop, kasta och servera!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 489
Totalt fett 23 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 885 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 6 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)