Diablo biffsås

Den här populära såsen används ofta för att öva på biffar och rostar för en extra smakstopp. Ge det här receptet ett försök nästa gång du grillar lite nötkött. Du blir för närvarande förvånad över hur läcker det är.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smör i en kastrull. Koka läpparna över medium låg värme i 3 minuter tills de ser genomskinliga. Tillsätt vitlök för att panorera och koka i 15 sekunder, bara tillräckligt för att släppa det är arom. Tillsätt mjöl och peppar, gör en rue. Fortsätt tillagning i ca 1 minut.
  2. I en separat skål kombineras torr senap, steksås, biff konsommé och häll gradvis i kastrullen med mjölblandning. Se till att du använder en trådvisp för att hålla klumpar i sjön. Blanda till en god simma, rör om tills den är väl blandad och väl förtjockad. Såsen ska kunna täcka baksidan av en sked.
  1. Avlägsnas från värme, låt svalna i 5 minuter. Servera ovanpå eller vid sidan av grillat nötkött och biffar.
  2. Förvara kvarvarande sås i en lufttät behållare i kylskåp i 3 till 4 dagar efter beredningen. Uppvärmning före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 91
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 23 mg
Natrium 195 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)