Hur muddla Cocktails & Välj en Muddler

Det viktigaste verktyget för Mojitos, Caiprinhas och Andra Friska Cocktails

En muddler är ett viktigt stapelverktyg som är utformat för att krossa och blanda cocktailredienser. Det är vanligt att göra några av de mest populära cocktailsna, inklusive caipirinha , mojito och gammaldags .

Muddleren är egentligen ingenting annat än en bartenderpestel och det är väldigt lätt att använda. Det är ett av de bästa sätten att införliva färska frukter och örter i dina drycker. När du en gång lär dig hur nytta en muddler är, kommer du att undra varför du inte hade en förut.

Välj din Muddler

Muddlers kommer i en mängd olika material och de flesta handlar om samma storlek och grundläggande design. De är typiskt sex till åtta inches långa och ungefär en till två inches i diameter. Det är den perfekta storleken för att nå botten av det genomsnittliga blandningsglaset eller cocktailskakan .

I allmänhet hittar du strumpor gjorda av tre olika material: trä, plast eller rostfritt stål.

Wood Muddlers: Wood Muddlers är de mest populära och har använts i baren eftersom några av de första dryckerna var blandade. De kommer i två grundläggande former. Man ser ut som en miniatyr basebollbat med en platt botten. Den andra är ganska rak, liknande i design till en windchime eller handbell.

Dessa är favoriter för bartenderna eftersom de är hållbara, får jobbet gjort snabbt, och är användbara för andra saker som att spricka isbitar i mindre bitar.

Den enda nackdelen med ved är att du måste ta hand om det eftersom det är ett organiskt material.

Köp en trämuddler från Amazon

Plast- och stålmuddlare Under senare år har det skett en revolution i muddler design och många är nu gjorda av plast, rostfritt stål eller en kombination av syntetmaterial.

Den största fördelen med plast- och stålmuddlare är sanering. Jämfört med trämuddlare är potentialen för bakterier och mögel att växa eller för att muddlaren ska bli skadad mycket lägre.

Beroende på materialet är många av dessa muddrar diskmaskinskydda. Det finns också praktiskt taget ingen färgning från de mörkare frukterna och örterna. I huvudsak är de väldigt lätta att ta hand om.

5 Great Cocktail Muddlers för Bartenders

Vilken Muddler ska du välja?

Svaret på denna fråga kommer att bero på din stil med att blanda drycker och din personliga preferens. Att välja en muddler är precis som att välja en cocktail shaker: det finns många alternativ och det finns en som passar dig bäst.

Många bartenders och cocktailentusiaster gillar att ha båda typerna av muddlers runt. Muddlersna är bra för vardagliga uppgifter som den milda muddlingen av känsliga örter och citrusfrukter samt sprickbildning av is. Plastmuddlare är perfekta för juicepressning och krossning av hårda ingredienser som nötter. De är också riktigt fina för messigare jobb som kan påverka en trämuddler på lång sikt.

Hur man använder en Muddler

I de flesta fall är det inte nödvändigt att krossa ingredienserna i en rörig massa, utan att smidigt kissa essensen ut ur den. Det är här många nya bartenders går fel.

När det gäller örter frigör du de eteriska oljorna. För frukt är målet att extrahera saften .

  1. Placera dina ingredienser i botten av en cocktail shaker eller blanda glas . Vissa cocktails är muddlade direkt i glaset .
  1. Tryck försiktigt ner och ge en halv vridning av muddleren.
  2. Släpp och fortsätt denna rörelse tills råvaran är tillräckligt muddlad. Detta kommer i allmänhet att ta ca 4-6 varv.

Fler tips för muddling

Muddling är en enkel teknik, men ett par tips kommer att hjälpa dig. Håll dessa i åtanke och du kommer att undvika en röra och skapa bättre cocktails.

Nu när du vet hur man väljer och använder en muddler, är det dags att sätta dessa färdigheter på provet och upptäcka några muddrade drycker att blanda upp .