Elderflower Champagne Recept

Gjord med lacy, krämfärgade blommor av änglbjörnsbusken ( Sambucus nigra eller S. canadensis ) är elderflower champagne en naturligt bubblig, lätt alkoholhaltig dryck med en delikat smak.

Servera den kyld för en unik och uppfriskande drink på heta sommarkvällar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta inte äggbärsblommorna. Det är deras naturliga jästar som kommer att orsaka jäsning. Skaka av några insekter och ta bort de tjocka stjälkarna.
  2. Placera honung eller socker i en mycket stor skål och häll i 2 pintar kokande vatten. Rör om tills honung eller socker är helt upplöst.
  3. Lägg till 6 pint av kallt vatten. Rör i ättika eller citronsaft och äggbärsblommorna.
  4. Skydda med en ren diskdukt och låt blandningen sitta vid rumstemperatur i 48 timmar, omrör minst två gånger om dagen. Vid slutet av dessa två dagar bör du se tecken på jäsning: toppen av vätskan kommer att se skum och bubbla, speciellt när du rör det. Om vätskan fortfarande är helt stillast efter 48 timmar, lägg till en mycket liten nypa (bara några korn) vin eller bakgås och vänta ytterligare 48 timmar, rör om så småningom innan du går vidare till nästa steg.
  1. Häll den fermenterade elderblomkampagnen genom en finmaskad sil för att dra ut blommorna (och citronskallen, om den används). Använd en tratt för att överföra bryggan till rena plastflaskor med skruvtoppar eller tjocka keramiska eller ölflaskor med flip-tops. Använd inte korkade vinflaskor eftersom elderblomkampagne är ganska kapabel att poppa ut korkarna eller sämre och explodera flaskorna. Lämna minst en tum av huvudytan mellan vätskans yta och flänsarnas fälgar. Säkra topparna.
  2. Lämna i rumstemperatur i en vecka, "burping" (öppnar kort) flaskorna minst en gång om dagen. Efter veckan vid rumstemperatur, flytta dem till kylskåpet, men håll "burp" flaskorna ibland i ytterligare en vecka.

Elderflower champagne kommer att hålla i kylskåpet i flera månader. Ju tidigare du dricker det, jästaren kommer att smaka. Vänta minst 2 veckor från tappning om du vill ha det bäst. Honungsversionen tar lite längre tid än att sura ut än sockerversionen. Den slutliga drycken ska vara mageig och lätt söt, men inte cloyingly så.

Obs! Tekniskt är denna härdade elderblommedryck inte en champagne eftersom den inte innehåller de druvsorter som används för att göra äkta champagne. Men det har kallats elderflower champagne i generationer, så att det vanliga namnet används här.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 114
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)