Roast Turkey delar i stället för en hel fågel!

Medan Norman Rockwell-visionen på semesterbordet visar en stor, skinnande, rostad kalkon som fördes ut till skrik av glädje, är ofta kalkon ojämnt kokta. Om du inte vill laga din kalkon frusen , är det svårt att få det mörka köttet (ben och låren) kokt igenom innan det vita köttet (bröstet) överkroppar.

Kalkonens geometri är problemet. Bröstet är utsatt för värmen och har mindre fett, så det kokar och torkar ut snabbare.

Benen och låren, när de är fästade på fågeln, är omgivna av bindväv och också mer skyddad av slaktkroppen. De lagar mat genom värmeledning istället för direkt värme, så ta längre tid att laga mat på hela fågeln.

Så här är hur man löser detta dilemma: stek kalkon delar istället för en hel fågel! När du skär bort från fågeln, lagar benen och låren snabbare, medan hela bröstet, som är mycket större, tar lite längre tid att laga mat. Dessa recept alla smakar köttet på olika sätt. Du kan göra det om du vill, eller välj en örtblandning eller gnid och använd det på alla kalkondelar.

Om din familj gillar mörkt kött mer än vitt, välj ett mindre bröst (som kommer att laga på kortare tid) och lägg till fler lår och trummor. Om vitt kött är stjärnan, välj ett större bröst eller stek två av dem och skär ner på benen och låren. Se hur mångsidigt denna metod är?

Du kan fortfarande ha fyllning; bara knäcka bröstet ( se hur ), och lägg det över några av fyllningarna.

Koka resten av fyllningen i crockpotten ; drizzle några kalkon dryppings över det och rör från tid till annan för att få fågelens smak. Eller för att lägga till mer smak för dropparna (och därmed din sås), sätt skivade grönsaker som morötter, lök och hela vitlöksklyftor i botten av stekpannan.

Det fina med dessa recept är att du verkligen inte kan göra något fel, så länge tidpunkten är rätt!

Turkiet del matlagningstider

Alla dessa recept lagar mat vid samma temperatur (350 grader F), så att du kan laga delarna vid tidpunkten. även i samma panna. Stagger bara starttiderna. Lägg kalkonbenen efter bröstet har varit i ugnen i 30 minuter, sedan efter ytterligare 30 minuter lägg till låren så att de är färdiga på ungefär samma gång. Var noga med att lämna tillräckligt med utrymme runt varje bit (ungefär en tum) så att delarna stekas jämnt. Lägg 1/2 koppar kalkon eller kycklingbuljong i botten av pannan.

Det stora tricket är att få kalkonen ur ugnen när den är klar. Jag rekommenderar att du använder ett par ugns-temperaturprober, så att du varnar när köttet når rätt inre temperatur. Om du bara har en, sätt den in i bröstet och håll reda på det.

När mållinjen närmar sig, testa kalkonen oftare om du använder en snabblästermometer . Ta ut delarna när de når rätt temperatur och täta med folien för att hålla dem varma. Delarna ska alla göras inom 20-30 minuter av varandra. Och du har fuktigt och ömt kött för hela familjen.

Gör sås som du alltid skulle, med hjälp av de dryppningar som finns kvar i pannan. Eller använd min Göra framåt Kyckling recept! Och njut av den fantastiska semestern med familj och vänner!

Grilla Turkiet Del Recept