Basic Tossed Salad With Homemade Croutons and Dressing

Denna enkla kastade sallad är en som kommer att gå med nästan vilken måltid som helst, helst på året. De krispiga croutonerna är smakfulla med lite vitlökspulver och dill eller basilika, och det enkla röda vin-vinägerförbandet kunde inte bli enklare.

Sallat är också extremt mångsidigt. Klä upp det eller gör det hjärtligare med kött, hårdkokta ägg eller färgglada grönsaker. Med det tillsatta proteinet gör det en bra kvällssallad för en varm sommarkväll!

Jag gillar kombinationen av romaine salladsbladen, röda lövsås och någon radicchio eller endiv, men gärna använda dina favoritgröna.

Vad du behöver

Hur man gör det

Krutonger

  1. Värm ugnen till 375 F (190 C / Gas 5).
  2. Jag lämnar skorpan på brödet, men du kan trimma det om du föredrar det. Skär brödet i 1/2-tums kuber och lägg i en skål. Drizzle med 2 matskedar olivolja och strö med basilikan eller dill; kasta till kappa.
  3. Sprid brödkubarna ut på ett rimmat bakplåt och strö lätt med vitlökspulveret och lite koshersalt. Baka i ca 12-15 minuter, vänd var 5: e minut, eller bara tills den är brunad.

Sallad

  1. I en stor skål kombineras romaine sallad, blandade grönsaker, tomater, rädisor, lök och morot. Kasta bra. Topp med skivad gurkor och oliver, om du använder. Täck och kyld tills serveringstid.

Klä på sig

  1. I en burk med en skruv på toppen eller en annan typ av behållare med lock, kombinera 1/2 kopp olivolja, rödvinäger och socker. Skaka för att blanda. Smak och tillsätt salt och nymalt svartpeppar, efter behov. Håll kylda tills serveringstid.
  2. Att servera salladen, klä upp och toppa med croutoner eller översta individuella portioner med croutonerna och passera dressingen vid bordet.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 236
Totalt fett 19 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 275 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 4 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)