Perfekt vin och ostparingar

Snabbguide till att matcha dina favoritviner med ost

Vin och ost har gått hand i hand i århundraden; Men med dagens ständigt ökande alternativ för både viner och ostar kan parringsbesluten vara svindlande. Så, för att ta mycket av gissningen, är det en praktisk guide som ger dig en utgångspunkt för att para dina favoritviner med snart gynnad ost. Tänk på att det här är bara rekommendationer, inte lag - experimentera med dina egna parningar och se om det finns en kombination, listad eller inte, som bara slår av dina strumpor.

Några tips att komma ihåg: Parviner och ostar från samma region är en bra, "säker" plats för att starta vin och ostkombinationer. Till exempel kommer en bra italiensk Chianti och en potent Parmesan att ge en fascinerande mix. Också, kom ihåg att de hårdare typerna av ost (dvs Cheddar eller Parmesan) kan hantera mer tanniska viner. Medan krämiga ostar, som Brie, vanligtvis parar bättre med viner som har mer surhet, som en Chardonnay. Ge salta ostar en söt vinpartner (dvs blå ost och hamn).

Vill du vara värd för en vin och ost parning fest? Kolla in våra 5 ost Wine Pairing Party tips för enkel planering och parning.

Bästa satsningar för vin och ostparingar