Potträka: En engelsk Canape

En gång i allmänhet på engelska te var en ramekin av kryddade räkor eller svampar - kallad potatisräka eller svamp. Huvudingrediensen är kokad i smör, kryddat och sedan packad i smör (det här liknar franska confit ). Förutom den rika smaken som smöret ger, fungerar det också som ett konserveringsmedel så att potaträs kan vara så länge som 4 veckor i kylskåpet. Potträka gör en stor kanapé till en fest, men också ett bra mellanmål som bara väntar i kylskåpet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält 1 msk smör över medelhögt i en tung stekpanna. Tillsätt räkor, sjalockor och strö med kryddor. Rör om att belägga räkor med smör och kryddor.
  2. Koka 1 minut sedan tillsätt sherry och koka tills räkor är precis färdiga och de flesta av sherryen har avdunstats - om ytterligare 2 1/2 - 3 minuter.
  3. Avlägsna från värme och tillsätt Tabasco och citronsaft. Processblandning i en matprocessor tills den är finhackad men inte en pasta - konsistensen av grovt havssalt. Smak och justera kryddor.
  1. Smält kvarvarande smör i stekpannan över medium låg värme. När skumningen sänker, ta bort stekpannan från värme och rör om räkorblandningen.
  2. Packa in i en ramekin och om vätskan inte kommer till toppen av räkorna, lägg till lite mer smält smör. Kyl minst 4 timmar för att låta smaker mäta.
  3. Låt värmas i en ugn som värms upp till 250 dg Fahrenheit i en timme innan den serveras på kakor eller skivor med smål toast.
  4. Detta kommer att hålla klockan tre till fyra veckor och kan också frysas. Ät med tunna skivor rostat bröd eller kakor. (Jag brukar använda Pepperidge Farm Very Thin White Bread, skära av skorporna, skära den i fyra stycken och skåla den.)

Detta receptets afrodisiakala egenskaper

Räkor är en betydande källa till jod som behövs av sköldkörteln - kroppens termostat för att reglera vår inre temperatur. Sköldkörteln kontrollerar mängden "bränsle" som bränns av kroppen för energi. För en date natt att sluta i passion, är det nödvändigt att hålla våra energinivåer förhöjda. Jod behövs också för normal funktion av nervsystemet, bindevävnadens hälsa och östrogenproduktion som hjälper till vid kvinnors sexuella utveckling. Östrogen påverkar kvinnors hälsa genom att påverka deras humör, kolesterolnivåer och hur deras ben växer. Självklart är det en nyckelaktör i en kvinnas interna sexuella och reproduktiva kemi.

Redigerad av Joy Nordenstrom

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 172
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 144 mg
Natrium 401 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)