Snabbguide till Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon regerar kungen över världens röda vindruvor och håller sina historiska och regionala rötter stadigt planterade i Frankrike, särskilt Bordeaux . Cabernet Sauvignon druvor växer bra i varmare klimat med gott om solsken och en mängd olika markförhållanden. Cabernet Sauvignon, som typiskt betraktas som ett ganska robust vin med god tanninstruktur, fast syrahållighet och rika, mörka fruktaromer och smakämnen, är verkligen en internationell druvsort, som bygger vinbroar över regioner och kulturer.

Cabernet Sauvignon runt om i världen

Detta är en druva som ger fullt uttryck för att placera och tenderar att visa riper frukt karaktär från varmare New World vin regioner som Kalifornien, Washington, Chile och Australien. Kaliforniens Napa Valley har byggt rykte på baksidan av Cabernet Sauvignon, vilket ger en viss allvarlig gomkraft, ofta högre alkoholnivåer och en anmärkningsvärd åldrandepotential. I gamla världsområden, som Italien och Frankrike, blandas Cabernet Sauvignon oftast. Bordeauxs bästa blandningar består främst av Cabernet Sauvignon, Merlot och Cab Franc ( Snabbtips: för högre procentandelar av hytten i flaskan, titta på vingårdar och producenter som ligger på Gironde flodens ordnade "vänstra stranden"). I Italien finns Cabernet Sauvignon typiskt i gutsy "Super Tuscan", en rödvinblandning som faller utanför Italiens strikta DOC-beteckningar. Super Tuscans lutar starkt på Sangiovese druvan med en bra blandning av Cabernet Sauvignon och Merlot i blandningen.

Smakprofil

Kabinerna är bestämt torra i stil och sträcker sig från medium till fyllig. De präglas av högre tanniner , som tjänar till att ge struktur och komplexitet samtidigt som de stödjer de rika mörka fruktegenskaperna. De vanligaste aromatiska och smakämnena som finns i Cabernet Sauvignon är plommon, svart körsbär, björnbär, blåbär, varm kryddor, vanilj, svartpeppar, tobak och ibland läderaromer och smaker.

Matparningar

Tack vare de tättare tanninerna i Cabernet Sauvignon , är detta vin byggt för fett och protein. Rött kött är i synnerhet sin första kärlek. Allt från hamburgare och brats till främsta revben och grillat vilt, hjärtligt, korvskivor, lamm och starkmatad ost (Tänk Stilton, Cheddar, Gruyere) hittar alla sina märken med en Cab.

Hitta bra Cabernet Sauvignon under $ 10.

Nyckelprodusenter att försöka

Uttalelse : Cah-bur-nay Saw-vee-nyonh

Kallas också som hytt