Cranberry Nut Muffins Med Marmalade

Kanel, muskotnöt och sötorange marmelad lägger till en underbar höstfärg till dessa tranbärsmuffins. Om du vill ta dessa muffins till nästa nivå rekommenderar vi att du lägger till antingen hackade pekannötter eller valnötter för lite extra textur. För att förbättra den orangefärgade smaken, tillsätt några teskedar av färskt, fint riven apelsinskal till de torra ingredienserna.

Gör dessa muffins och frys dem för semestergäster. Eller skapa dem som en daglig stapel för en fantastisk lunchboxtillägg. Oavsett anledning du bestämmer dig för att göra dem rekommenderar vi starkt att servera dem lite varmt med antingen vanligt smör eller apelsinsmör .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 F (200 C / Gas 6). Smörj en muffin-tenn eller spraya med bakspray eller lind kopparna med pappersfogar. Beroende på storleken på dina muffinkoppar gör detta recept 12 till 15 muffins.
  2. I en stor skål, kombinera mjöl, granulerat och brunt socker, bakpulver, läsk, salt, kanel, muskot och allspice, om du använder. Rör om att blanda de torra ingredienserna noggrant.
  3. I en annan skål, vispa kärnmjölk med marmelad, smält smör och ägg tills det är väl blandat.
  1. Tillsätt den våta blandningen i torrblandningen och rör om tills det är väl fuktat. Vik i hackade tranbär och valnötter eller pekannötter.
  2. Sked smeten i de beredda muffinkopparna, fyll dem omkring två tredjedelar till tre fjärdedelar fulla. Stryk om 1/4 tsk av kanel-sockerblandningen över varje muffins om så önskas.
  3. Baka muffinsna i ca 20 minuter, eller tills en tandpetare insatt i muffins mitten kommer ut ren.
  4. Kyl i pannan i ca 5 minuter och vänd sedan ut på ett ställ för att kyla helt.

Lagringstips

För att frysa muffinsna, placera dem på en platt bricka eller bakpanna och lägg dem i frysen i ca 1 timme, eller tills det är fast. Överför dem till fryspåsar, ta bort så mycket luft som möjligt från påsarna. Märk dem med namn och datum och frys dem i upp till 3 månader.

För uppvärmning, linda muffins i folie och baka i en förvärmd 325 F (165 C / Gas 3) i ca 10 till 12 minuter, eller tills det är varmt.

Du kanske också gillar

Tranbär Orange Muffins med Pekannötter

Tranbär Orange Bröd Med Orange Iscing

Cranberry Pumpkin Seed Muffins

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 229
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 73 mg
Natrium 515 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)