Ett gott sätt att dricka din dagliga äppelcidervinäger

Titta på Switchel, en Flavorful, Colonial Era Drinking Vinegar

Äppelcidervinäger

Rå äppelcidervinäger (ACV) har ett ögonblick. Den grumliga, unpasteurized prebiotiska är utspädd av wellnessguruer som en panacea för allt från bristande hud till dålig matsmältning, och till och med konventionella sjukvårdspersonal är överens om att det har hälsofördelar. Studier indikerar att ättiksyra i ACV (och alla vinegars, faktiskt) kan hjälpa inflammatoriska sjukdomar som ulcerös kolit.

Det har också visat sig komplettera viktminskningsåtgärder och hämmar fullständig absorption av stärkelseföda när de konsumeras före måltider, vilket inte bara minskar kaloriabsorptionen utan också bidrar till att hålla blodsockret och insulinnivåerna i kontroll.

ACV är så populärt att även moderna, hälsofokuserade kändisar sjunger sina beröm. Influencers som Hilary Duff och Gabby Douglas, bland många andra, förklara att ett skott av sakerna första på morgonen är en viktig del av deras dagliga självomsorgsrutiner.

Men sanning berättas, smaken (för att inte tala om lukt) av rak ACV är inte bara offputting, det är de saker som mardrömmar är gjorda av. Därför tar så många människor till skott. Sätt i näsan, sätt den snabbt och chase den med något stat - eller så går logiken.

Problemet är att ACV är mycket surt och dricker det outspädd kan orsaka kaos på din tandemalja och vävnaden som fodrar din matstrupe.

Därför rekommenderar de flesta hälsovårdspersonal istället att du lägger till en matsked eller två till vatten eller annan dryck. Detta tillvägagångssätt ger en mycket säkrare ACV-konsumtion, men den är fortfarande långt ifrån läcker.

Lyckligtvis kan din ACV-vana vara trevlig, även glädjefull, om du tittar på visdom hos våra koloniala förövare.

Hundratals år sedan drog de också ACV som en uppfriskande hälsa tonic, bara de gjorde det i form av switchel.

Vad är switchel?

Switchel är en tartdryck som kännetecknas av fyra huvudingredienser: ättika, ingefära, vatten och en sötningsmedel av något slag; vanligtvis lönnsirap, sorghum, melass eller honung. Det går tillbaka till åtminstone 1600-talet och för generationer tjänade för att föryngra hårdarbetande lantarbetare och andra uttorkade amerikaner som behövde ett sätt att hydrera och ersätta förlorade elektrolyter - som en helt naturlig, gammaldags sportdryck.

Vad tycker om Switchel Taste?

Du kan tänka på switchel som liknar lemonad, men i stället för citrus, som inte var lätt tillgänglig för tidiga amerikaner, är ättika den syra som valts. I likhet med citronad är omkopplingen behaglig sur och mer eller mindre söt, beroende på hur mycket socker du lägger till det.

Gör omkopplare hemma

Du kan göra byta ett glas i taget, i storformat för att betjäna en folkmassa eller som ett bekvämt koncentrat. Den senare är den föredragna metoden av några anledningar: Det tar upp mindre utrymme i kylskåpet, och det blir friskt längre.

Jag gillar också att klippa gruvan med färsk limejuice och lust för tillsatta näringsämnen, inklusive vitamin C.

Eftersom jag använder zest väljer jag alltid tvättade organiska limer för att undvika så många potentiellt skadliga kemikalier som möjligt. Kalkens naturliga sötma tillåter mig också att minska mängden socker som jag lägger till mitt koncentrat. Ärligt talat har jag kommit till den punkt där jag inte lägger till någon sötningsmedel alls, men om du är ny i ACV-spelet rekommenderar jag att du börjar med en matsked och anpassar dig till din smak därifrån.

När det gäller din sötningsmedel, kräver mitt go-to-recept för rå honung, som har många hälsosamma egenskaper i sig själv. Du kan också använda vanlig honung, äkta lönnsirap eller melass. Jag har till och med varit känd för att ersätta tärkt körsbärsjuka koncentrat för en extra dos kraftfulla antioxidanter.

Slutligen ska din ACV vara rå och organisk eftersom den betyder att den innehåller de högsta mängderna spårmineraler och andra fördelaktiga föreningar.

Du kommer att kunna berätta det är rå eftersom det kommer att se skumt och grumligt i flaskan, med bitar av sediment som rör sig om. Det bör också tydligt märkas på det sättet om du är osäker.

Switchel och ACV Recept att försöka

Apple Cider Eddik Fire Tonic från granen

Switchel Recept från 1853 från American Table

Höst Apple Cider Switchel från Rör och Stam

Coconut Ginger Switchel från Natural Fit Foodie

Tart Cherry Switchel från Yuri Elkaim

Jordgubbe Ginger Switchel från Recept till Nourish