Chardonnay Wine är en världsomspännande favorit

Från Rich och Buttery till Unoaked och Naked

Chardonnay är nummer ett som säljer vitvinvarianter i världen. Det fortsätter att klättra produktionsstegen, överleva en bakslag mot sin popularitet och växer fram i nyare obehandlade och mindre buttery stilar. Lär dig vad som gör detta vin så populärt och älskat i USA och internationellt.

Chardonnay Grape

Chardonnay druvan bidrar till vinets popularitet. Chardonnay är tillverkat av grönskinnade druvor, och är relativt lågt underhållande vin som anpassar sig bra till olika klimat, vilket resulterar i ganska höga utbyten över hela världen.

Dessa höga utbyten omvandlas till miljoner flaskor Chardonnay-viner . Som ett resultat kan du köpa en bra flaska chardonnay för under $ 15. Men du kan också köpa en elegant flaska för tio gånger mer.

Bourgogne- regionen i Frankrike är Chardonnays moderland, men det kommer inte att märkas på det sättet i Frankrike. Istället ser du den som vit Bourgogne ( Bourgogne blanc ) och Chablis. Druvan är också en av de tre druvor som används för att producera champagne och andra mousserande viner runt om i världen.

Chardonnay Flavor Profile

Chardonnay ger ett imponerande utbud av smaker från de förväntade smörgåsar, ekpåverkan till de färska fruktsorterna av äpple, päron, tropisk, citrus och melon, vilket ger ett bestående gomintryck. Chardonnay har tagit lite värme, speciellt i de nya världens växande regioner, för att bli överdrivet manipulerad av ek. Som ett resultat svänger pendeln och många platser som Kalifornien och Chile stöder på eken och presenterar chardonnayflaskor som bär "obehandlade" eller "nakna" taggar på sina etikettlinjer.

Chardonnay Food Pairing

Chardonnay kommer att para bra med fjäderfä disk, fläsk, skaldjur eller recept som har en tung kräm eller smör bas. Också överväga att kombinera färsk fruktsmakprofilen av en obehandlad chardonnay med guacamole, vitlök, sallader, grillade räkor eller till och med curryrätter.

Med en lång och framstående efterföljande har chardonnay en mycket mångsidig bild med vintners som erbjuder ett brett utbud av stilar och strukturer.

Från rika, smöriga chardonnays som skryter kraft och närvaro till de obehandlade fruktfrämjande chardonnayvinerna som tillåter sortens karaktär och uttryck att vara i rampljuset, kan detta vita vin rymma de flesta palats och lika många kombinationer av matparning.

Om du föredrar en stor buttery chardonnay leta efter dem som har varit genom malolaktisk jäsning , eftersom de kommer att ge den sammansatta diacetylen, som utgör den dominerande doften av falskt smör som används i mikrovågs popcorn och imitation smörar smakämnen som finns i så många bakverk.

Hitta Chardonnay

Chardonnay är en internationell druvsort som växer bra i ett antal regioner. Håll ögonen på chardonnay från Kalifornien, Chile, Australien, Bourgogne och Sydafrika för att få en glimt av utbudet av stilar och smaker över ett brett utbud av prispunkter.

Viktiga producenter av chardonnay inkluderar Beringer, Bouchard Aine & Fils, Chalk Hill, Chateau Montelena, Clos du Bois, Clos Du Val, Concannon, Cono Sur, Faiveley, Ferrari-Carano, Grgich Hills, JJ Vincent, Kendall-Jackson, Kistler, La Crema, landmärke, Robert Oatley, Rodney Strong, Rombauer och Shafer Vineyards.