Pegu Club Cocktail: En spännande Classic Gin Sour Recept

En fängslande ginsyra, du kan tänka på Pegu Club Cocktail som gins svar på Daiquiri och Margarita . Det är en kort, uppdriven dryck med en sött smak och när den profilen är bakad av din favoritgin, är det en drink att komma ihåg. Om du ännu inte har haft en, anser du att det är viktigt vid utforskningen av klassiska cocktails .

Pegu Club Cocktail går tillbaka till början av 1900-talet. Det nämndes först i 1930-talet "Savoy Cocktail Book", där Harry Craddock tar emot drycken till Pegu Club i Burma (Myanmar idag). Drycken reste över hela världen och var en hit tills någon gång runt andra världskriget. Därefter föll det en bit bort. Tack vare dagens förnyade intresse för klassiska cocktails , återfår det en del av sin gamla berömmelse.

Detta är en stor gincocktail som förtjänar uppmärksamheten. Du kommer att upptäcka att det skakar bäst tills dina händer blir kalla från frost. Den apelsinlikör är en fråga om val och kan vara Cointreau, Curaçao eller Trippel sek.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka väl.
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Garnera med en lime kil eller skal.

Gå framåt, lek med din gin

Vi kan betrakta oss som tur att kunna njuta av en Pegu Club Cocktail idag. Medan drycker för ett århundrade sedan kan ha haft några få ginalternativ, har vi alltför många gins att välja mellan . Dessutom är utbudet av smakprofiler olikt som de någonsin kunde ha föreställt sig.

Det betyder att det här är en cocktail som du inte kommer att bli uttråkad av. Till exempel kan du välja en traditionell, enbär-framåt London torr gin och njuta av hur botanikerna spelar av söt och sur bakgrund. På dagar när du vill ha något lite mer delikat kan en mjukare gin som Aviation eller Hendricks vara bättre passform. Då kan receptet också stå upp till den fulla smaken av någon marin styrka gin också.

Pegu Club är en mångsidig cocktail. Det är också en trevlig att ha i din repertoar medan du upptäcker nya gins . Om du provar en ny-till-flaska och vill veta hur gin fungerar med citrus, är det här den bästa cocktailen för testet.

Beviljas, det kommer inte att fungera med varje gin och du kommer att gilla några kombinationer mer än andra. Du kommer också att finna behovet av att justera förhållandet från tid till annan. Ändå avslöjar den perfekta matchen hälften av att dricka. Om cocktailvärlden skars och torkades , skulle det inte vara hälften så intressant som det är.

Hur stark är Pegu Club Cocktail?

Det kan se alla snyggt och fint ut, men som många liknande cocktails är Pegu Club inte en svag dryck. Det här är speciellt sant om du kopplar en 80-skydds gin med Cointreau eller Grand Marnier (båda är också 80-bevisa). I det här fallet väger Pegu Club cirka 29 procent ABV (58 bevis) . Det sätter det rätt där uppe med den spritiga enda Martini .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 261
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 4 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)