Orange Chicken Stir-Fry

Denna enkla fem ingrediens receptet på Orange Chicken Stir-Fry är fylld med smak och färg. Och eftersom du använder frysta ärter och cashewnötter, finns det ingen chopping. Middag kommer på bordet på 20 minuter.

Du kan förbereda ingredienserna för detta underbara recept i förväg. På morgonen innan du går till jobbet, eller natten innan, skär kycklingen i smala remsor. Mäta cashewnötterna och sätt babyen ärter i kylskåpet så att de kan tina. När du kommer hem, mäta såsingredienserna, sätt såsen tillsammans, värm wok och gör receptet. Lätt!

När du rör om stek är det viktigt att varje ingrediens är redo och väntar på att gå in i stekpannan eller wok. Du kan inte stanna i mitten av omrörning för att mäta något eller förbereda en ingrediens. När alla ingredienser är prepped, är denna matlagning mycket snabb.

Du kan säkert lägga till fler ingredienser till detta recept. Tänk på att lägga till några skivade paprikor (förbered dem natten innan), någon skivad zucchini eller gul sommar squash eller några gröna bönor eller sparris. Något grönt skulle vara en fin kontrast till apelsinsås och blek kyckling.

Eftersom kycklingen skärs i tunna remsor ska den laga till en säker temperatur under tillagningsprocessen. Om du är osäker, använd en mattermometer för att kontrollera kycklingen. Det ska vara minst 160 ° F.

Servera denna maträtt över hett kokt ris eller nudlar eller över ett ris pilaf . Det är också bra serveras över mashed slätt eller söta potatis för en förändring av takt. Lägg till lite fint vitt vin, en grön sallad kastad med druvtomater och skivad svamp, och middagen är klar.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm oljan i en stor stekpanna eller wok över medium hög värme. Strö kycklingen med salt och peppar på alla sidor.

Lägg kycklingen till wok.

Rör fräsch tills kycklingen kokas igenom, ca 3-4 minuter.

Kombinera apelsinjuice, sojasås och majsstärkelse i en liten skål. Tillsätt denna blandning till kyckling i stekpannan eller wok tillsammans med de tinade ärterna.

Rör i 2 till 4 minuter tills såsen förtorkar.

Rör sedan in cashewbitarna och servera omedelbart över hett kokt ris eller nudlar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1383
Totalt fett 76 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 418 mg
Natrium 938 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 5 g
Protein 138 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)