Gyllene Margarita: En ursäkt för att bryta ut guld Tequila

Ta ut ditt guld tequila för denna populära variation av den klassiska Margarita som specifikt kräver guld tequila. Receptet är roligt att blanda och mycket enkelt, så det är perfekt för någon sommarfest.

Gyllene Margarita var ett mycket populärt recept före vår senaste tequila-revolution som öppnade tequila drinkers ögon för möjligheterna till riktigt bra tequila . För några årtionden sedan var guld tequilas normen och Jose Cuervo Especial Gold var tequila valet. Idag har vi många fler alternativ och även om guld tequilas fortfarande inte är bäst, finns det några anständiga val.

Med det sagt, tveka inte att använda en annan typ av tequila i detta recept. Blanco tequilas är nu förstahandsvalet för nästan alla margarita.

Det finns ännu en version kallad Golden Grand Margarita . Det är detsamma som det här receptet, men använder speciellt Grand Marnier som apelsinlikör. Annars kommer triple sec, curacao, Cointreau eller någon annan apelsinlikör att göra för detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du vill, kanta ett kyldt margarita glas med salt.
  2. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  3. Skaka bra .
  4. Stam in i det beredda glaset.
  5. Garnera med limkilen.

Hitta en bra guld Tequila

Om du letar efter guld tequilas hittar du en märkbar prisskillnad. Det är notoriskt den billigaste stilen av tequila med de som Cuervo och Sauza säljer för mindre än 15 dollar per flaska.

Men det finns en handfull bra guld tequilas tillgängliga och du kommer att vilja leta efter ordet joven på etiketten för att hitta det bästa. Orendain och Casa Noble gör bra joven tequilas.

Rensa upp en bit av Golden Margarita Confusion

Det är viktigt att notera att guld tequila inte refererar till tequila färg ensam . Om så var fallet skulle någon reposado eller anejo tequila kvalificera sig. Guld eller joven, tequilas är en särskild typ av tequila och de innehåller ofta smak- och färgadditiv. Om du vill använda en reposado tequila blir din Golden Margarita det bästa!

Också förväxla inte detta Golden Margarita recept med Jose Cuervo Golden Margarita. Den senare är en färdig-till-drink margarita-blandning som blandar Cuervo Gold med Grand Marnier. Eftersom det också innehåller konstgjorda sötningsmedel och färgämnen, är detta gjorda-från-scratch Golden Margarita ett bättre alternativ. Plus, du kan anpassa det för att passa din smak och det är helt enkelt omöjligt med någon flaska cocktail.

Naturligtvis rekommenderar jag inte margarita-blandningen.

Hur stark är Golden Margarita?

Denna margarita är inte den svagaste drycken du kan blanda upp. När den tillverkas med 80-tequila och 70-täta likör kan den ha en alkoholhalt på ca 20% ABV (40 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 320
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 334 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 4 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)