Madrasen: En lätt, förbättrad vodka Tranbärsdrink

Madrasen är en uppfriskande, fruktig highballdrink som bör inkluderas på allas lista med drycker att veta . Det är en av de enkla vodka-cocktailerna som koncentrerar sig på fruktjuice och är ett perfekt alternativ för att bläddra i ett ögonblick med varsel eller orsak.

Blandningen är ganska enkel: ett skott av vodka och ett 3: 1 förhållande med tranbär och apelsinjuicer. Självklart kan du spela med dessa förhållanden på något sätt som du gillar och till och med byta ut vodka. Prova någon av de frukt-flavored vodkas eller använd det som en experimentell cocktail för att se hur din hemlagad infusion fungerar med vanliga frukter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i ett highballglas .
  2. Rör om .
  3. Garnera med en lime kil.

Fler tips för att göra en stor madras

Glöm inte den färskt OJ. Du kan göra färsk tranbärsjuice, men det är ärligt enklare och billigare att köpa det med flaskan. Apelsinjuice är emellertid en annorlunda berättelse och du sparar pengar och har en bättre smakprov om du tar en minut att klämma lite färsk juice . Det är enkelt och behöver inte en snygg juicer, så det finns verkligen ingen ursäkt.

Betjäna det som en stansning. Madrasen är en dryck som är perfekt för att blandas före tid för att serveras som en partipunch . Höj enkelt ingredienserna och rör dem i en kruka och kyla tills det är dags att servera. Lägg till några skivor orange och du har en super lätt punch som dina gäster kommer att älska.

Lägg till en liten gnista. Topa din madras med seltzer, klubb soda eller ginger ale. Lägg till ett mousserande vin för att förvandla det till en strålande brunchcocktail .

Prova en annan fruktig vodka favorit. Medan Madras kan vara en lätt dryck att göra, kan det enkelt bytas upp lite. Om du gillar det här, blanda en av sina vodka-tranbärsfuskar som Cape Codder (vodka-tranbär), Sea Breeze (vodka-tranbär-grapefrukt) och Bay Breeze (vodka-tranbär-ananas).

Hur stark är Madrasen?

I verkligheten kan du göra blandade drycker som Madras så starka eller ljusa som du vill. Det handlar bara om att lägga till mer eller häll mindre av varje juice. Den genomsnittliga Madras är dock en ganska lätt dryck.

När de blandas i de proportioner som ges i receptet med en 80-vodka, har Madras en genomsnittlig alkoholhalt på ca 10% ABV (20 bevis).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 175
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)