Marockanskt Te med Sheba

Även om Minttea är en favoritdryck av marockaner, tycker vissa också om att dricka teet slätt eller med andra örter. Sheba , som också kallas absinthium eller malurt, är känd för sin bitter kvalitet och medicinska egenskaper, men när den är gräddad med grönt te är den väldigt aromatisk. Socker, naturligtvis, kommer att motverka bitterheten.

Prova det marockanska gröna teet med Sheba-receptet nedan, eller försök att lägga till en kvist eller två av sheba till den klassiska Mint Tea recepten .

Åtgärderna nedan är för en liten kruka med te. Justera sockret till din personliga smak. Observera att receptets anvisningar förenklar stupprocessen. för att göra teet mer traditionellt, se bildtutorialen Hur man gör marockanskt te .

Vad du behöver

Hur man gör det

Koka lite vatten. Skölj en liten tekanna med ca 1/4 kopp vatten.

Tillsätt teblad och ytterligare 1/4 kopp kokande vatten. Virvla krukan för att tvätta och skölja bladen och kassera vattnet.

Skölj seban med lite kokande vatten och lägg sedan det i grytan med sockret. Fyll potten med 1/2 liter (ca 2 koppar) kokande vatten. Låt teet branta i fem minuter eller längre.

Rör försiktigt teet, häll i små te glasögon och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 160
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 13 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)