Den franska pärlan: En rolig Rock Candy och Absinthe Cocktail

Den franska pärlan är söt, men inte i den mening som de typiska söta cocktailsna vi brukar vara. Det här är vad vi kan kalla botaniskt sött .

Cocktailen innehåller den rika Plymouth Gin och en aromatisk absint som är uppfriskad med färsk mint. Därefter kastas en liten sallad i sallad för smak och roligt. Kalken bringar allt tillsammans med en surr citron och citron. Det är bäst att undvika att använda en söt limefruktsaft eftersom cocktailen blir alltför söt och obalanserad.

Med alla dessa fantastiska smaker kombineras, är den franska pärlan en bra drink för alla tillfällen, inklusive alla hjärtans dag .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Muddla mynten med resten av ingredienserna i en cocktailskakare.
  2. Tillsätt is och rör om .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .

(Recept från Pernod Absinthe, skapat av Audrey Saunders )

Om den där godisstroppen

Rock candy sirap kan tillverkas hemma eller köpas. I huvudsak är det en "supermättad sirap" som görs som en enkel sirap, men med så mycket socker att det inte längre kommer att lösas upp. Om du lägger för mycket socker och låt sirapna vila, har du form av rock candy-kristaller .

Tricket att hålla det i sirapform är att hitta balansen mellan socker och vatten.

Det kan vara lättare att använda en rik enkel sirap , som snabbt kan tillverkas hemma. Annars gör sirapsparametrar som Amoretti en stor rocksandssirap som du kan använda i franska pärlan.

Köp Amoretti Rock Candy Syrup på Amazon

Hur stark är den franska pärlan?

Trots absinten är detta inte en fruktansvärd stark cocktail eftersom "Green Fairy" är så liten hälla. När det görs enligt receptet har franska pärlan en alkoholhalt på cirka 23% ABV (46 bevis) .

Dechiffrera Pernod Absinthe

Den absintiska ingrediensen kan vara lite förvirrande på grund av historierna från varumärket Pernod och absint. För att hjälpa dig när du letar efter en flaska, är historien i korthet.

Namnet "Pernod" har varit i absintens värld sedan Pontarlier, Frankrike destilleri öppnade 1805. Det startades av Henri Louis-Pernod och var en av de ledande absinterna på marknaden genom 1800-talet.

År 1915 inleddes det första förbudet mot absint, eftersom stora malurt (den viktigaste ingrediensen) ansågs orsaka hallucinationer. Detta skakade upp absintmarknaden, som hade flyttat över Frankrike till alla delar av världen. Destillerier som Pernod tvingades göra några tuffa beslut.

Liksom många av sina konkurrenter vände Pernod till att skapa en pastis som skulle ersätta den älskade absinten. Pastis är anis-smakade likörer som sötas och flaskas ofta med en lägre 40% ABV (80 bevis). De är en favorit aperitif i Frankrike och många andra länder där anisens distinkt smak är eftertraktade.

Pernods pastis släpptes för första gången 1922 och blev känd helt enkelt som Pernod. Det har gjort några förändringar genom åren, men är en 40% ABV likör som är sötad, smakad med stjärnanis och har en gul nyans. Precis som absinten var det meningen att det skulle ersättas, det förblir uppe när vatten tillsätts .

Snabbspolning fram till slutet av 1900-talet när malurt visade sig vara så skadligt som tidigare tänkt. I slutet av 1980-talet började Europa tillåta maskartsprit, USA lyfte sitt absintförbud 2007 och Frankrike följde 2011.

Detta ledde snabbt till Pernod (nu ägd av Pernod-Ricard-företaget - Ricard är en annan populär pastis) för att återuppliva sin absint. Det har också sett några variationer, inklusive Pernod Absinthe Supérieure, som innehöll en viss konstgjord färgning och inte liknade absinthe entusiaster.

År 2013 släpptes Pernod Absinthe Original Recept och kom från ett 1890-talets recept på företagets absint. Den gröna färgen kommer nu från gröna nässlor macerated i ett vinbaserat destillat. Som The Wormwood Society påpekar är detta inte det första "ursprungliga" receptet, vilket gör Pernod ännu mer förvirrande.

Både Pernod och Pernod Absinthe finns på olika internationella marknader. De gör ett rättvist jobb att fungera som substitut för varandra, men det är viktigt att komma ihåg att absintet inte sötas och det finns en märkbar skillnad i smak.

När du tittar på flaskor med Pernod-etiketten, var noga med att leta efter ordet Absinthe . Om etiketten inte har det så tittar du på pastisen.

Pastis är också 40% ABV medan absinten är flaska på 68% ABV, vilket är en annan stor skillnad.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 254
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 19 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)