Irish Tea Party Cocktail

Om du söker en St Patrick's Day- sipper eller en enkel grön dryck som är både uppfriskande och spännande, kolla in den irländska tepartyscocktailen. Visst, den Jameson irländska whiskyen och grönt teblandningen är stor på egen hand, och ett bra alternativ till liknande drycker som Jameson och Ginger (utan karbonatisering). Ändå är det ibland de små sakerna som gör en värld av skillnad - det är den absintna sköljningen som förvandlar denna cocktail till något speciellt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll absint i ett glas glas och luta glaset, rotera det, för att belägga glasets insida med absinten. Tippa glaset så att absinten kan nå glasets kant och fortsätter att virvla runt. När glaset är helt belagt, häll ut resterande absint.
  2. Lägg is till glaset.
  3. Häll Jameson över isen.
  4. Tillsätt grönt te och garnera med en lime skiva.

(Recept från Jameson Irish Whiskey)

Sköljets syfte

Sköljpunkten i ett cocktailrecept är att ge cocktailen en smak av en stark anda utan att överväldiga drycken med den spritens intensiva smak. Den lilla mängd alkohol som har använts som sköljning kommer att lämna sin karakteristiska smak inuti glaset, men kommer inte att ha någon större inverkan på smak av det färdiga receptet.

I denna drink, trots att absinten bara är lite skölj, är Pernod en 136-säker ande så vi kan inte ignorera det när vi beräknar alkoholinnehållet i den irländska tepartystocken. Det är dock fortfarande obetydligt och den här drycken är fortfarande relativt mild och väger rätt omkring 10 procent ABV (20 bevis). I detta fall ingår absinten för smak, inte styrka.