Cilantro och Coriander Förvaring

Även om det oftast bara är bladen på den friska korianderplanten som används, är stammarna och rötterna ätbara också. Färsk koriander säljs vanligtvis i klaser tillsammans med persilja. Välj cilantro med ljusa, jämnt färgade gröna blad, som inte visar något tecken på att gulna eller vissna.

Hur man lagrar cilantro

Så snart du kommer hem med färsk koriander, placera stammarna (med rötter intakta om de är fästade) i ett glas vatten och täcka överdelen löst med en plastpåse.

Kyla. Ta bort löv när du behöver dem och återtäck. Vattnet ska ändras varannan dag till 3 dagar. Tvätta inte örtan förrän du är redo att använda den eftersom överflödig fuktighet kommer att göra bladen till grön slime under lagring. Beroende på dess behandling på marknaden bör det ta upp till en vecka i kylskåpet.

Frys Cilantro

För att frysa, lägg en liten mängd torra korianderblad i ett enda lager på ett kakan. När frysta, samla i en zip-top väska, återvända till frysen omedelbart. Använd inom 6 månader. Tina inte före användning.

Torkad Cilantro

Cilantro kan också torkas på samma sätt som persilja, men dess smak kommer att minskas avsevärt. Torkning rekommenderas inte heller värt din tid. Torkad koriander är tillgänglig på de flesta marknader, om du behöver det.

Korianderval och förvaring

Cilantroplantans frön är kända som koriander i Amerika. Som med något kryddor bör korianderfrön hållas i en sluten behållare bort från ljus och värme.

Smaken börjar minska efter ca 6 månader. Använd inom 1 år.