Absint Cocktail

Denna Absinthe Cocktail är en äkta klassisk cocktail och finns i många av de första bartenderna, inklusive "The Professor" Jerry Thomas .

Jag har anpassat detta recept från 1887-utskrift av Thomas Bartenders Guide och det är ett utmärkt sätt att smaka på allt absintet som återintroducerats till marknaden efter att förbudet upphävdes.

Absinthe är huvudingrediens och Absinthe Cocktail är ett av de renaste sätten att njuta av det. Detta recept är mycket lika i smak och effekt som den traditionella metoden att dricka absint med en sockerbit och absintsked.

Jag tycker det är intressant att anisette också används eftersom det fördubblar anisens smak. Om du ska prova denna drink, behöver du verkligen njuta av den svarta lakritsmak som är anis.

Det andra du kommer att märka är att det här är en mycket kort dryck som kommer in på drygt 2 ounces. Det är dock en kraftfull i både smak och effekt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll absinten, anisetten och bitteren i en cocktailskakare .
  2. Lägg långsamt i iskallt vatten, sedan is .
  3. Skaka kraftigt .
  4. Stam in i ett cocktailglas .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 93
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 8 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)