Nevados eller Nevaditos Cookie Recept

Nevados kallas också nevaditos , vilket betyder "snötäckta berg", benämns aptitligt kakor från Spanien. Dessa traditionella, snöiga vita kakor är täckta i pulveriserat socker och är populära på jul i Spanien.

Nevados är mycket rika och fläckiga, förkortningsbaserade kakor. De är mycket lätta att göra och är inte alltför söta. Ännu bättre är alla ingredienser troligen i dina köksskåp. För det första blandas mjöl, förkortning, vitt vin och salt tillsammans och kyls sedan i en timme. Sedan rullas degen ut till en tjocklek av ungefär en halv tum. Sedan skärs degen i former med en kakskärare och bakas. När kakorna är svalna, muddas de i pulveriserat socker tills de är helt täckta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mät mjöl, förkortning, vitt vin och salt i ett stort glas eller en keramisk blandningsskål. Blanda ingredienserna tillsammans med en elektrisk mixer på medellång hastighet. Om degen blir för torr och fläckig att använda den elektriska mixern, avsluta blandningen genom att kneda med händerna. Om degen inte kommer att binda ihop, strö över en del vin över degen och fortsätt att knäda den. Form degen i en stor boll i skålen.
  1. Täck degen tätt med plastfolie och kyl i minst 1 timme.
  2. Avlägsna deg och placera på vaxat papper. Rulla ut med en rullande stift till en tjocklek på ungefär 1/3 till 1/2-tum.
  3. Klipp degen med någon form, små kakeskärare. (Om kakskärare inte är tillgängliga, använd ett litet glas.) Placera sedan försiktigt på ett kakan eller bakstenen.
  4. Baka i ugnscentrumets rack vid 170 ° C i ca 50 minuter. Kontrollera kakan av kakorna efter 40 minuter. De ska vara krispiga, fläckiga och ljust guld i färg.
  5. Ta bort kakorna från ugnen och försiktigt flytta dem till en kylhylla med en spatel. Låt dem svalna i ca 10 minuter.
  6. Lägg i pulveriserat socker i en liten skål. Därefter rullar försiktigt varje nevado individuellt i det pulverformiga sockret tills det är helt täckt på alla sidor. Överför till en tallrik för att servera.

Om kakor inte konsumeras omedelbart, förvara dem i en tätt förseglad behållare på en sval plats.

Mer traditionella spanska kakor och bakverk

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 117
Totalt fett 11 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 86 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)