Monkey Gland Cocktail Recept

Av alla drycker i världen är Monkey Gland en av mina absoluta favoriter. Det är lite knepigt, men om du får det rätt är den här klassiska cocktailen fenomenal!

Denna dryck har en sordid historia som förklarar det ovanliga namnet (historien ligger under receptet).

De flesta recepten på Monkey Gland föreslår ett stänk av absint eller ett av dess många ersättare, men jag föredrar att det är litet att skölja glaset. Detta skapar en fin, fruktig cocktail med den anisma smaken av anis som en kontrast och aromen i sig är berusande och förtjusande.

Under tiden som absinten var olaglig i USA lärde många bartenders att göra denna drink med Benediktine . Även om detta också är en värdig libation, har den en helt annan profil.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Virvla ett streck av absint i ett kylt cocktailglas för att belägga det och dumpa eventuellt överskjutande likör ut.
  2. Häll de övriga ingredienserna i en cocktailskakare med isbitar.
  3. Skaka bra .
  4. Stam in i det beredda glaset.
  5. Garnera med en orange skiva eller en bränd apelsinskal.

The Monkey Gland Story:

Monkey Gland är inte det typiska drinknamnet och dess ursprung är, ja, intressant minst sagt.

I hans 1922 Harry's ABC Mixing Cocktails bok tog Harry McElhone (ägare av Harry's New York Bar i Paris) kredit för uppfinning av Monkey Gland.

Han hävdar också att namnet inspirerades av 1920-experimenten av en Serge Voronoff.

Detta var långt före Viagra och det är många manliga förbättringsmodeller och Voronoff experimenterade med olika implantat. Den mest kända av dessa var ympning av apa-testikelvävnad (eller apa körtlar) till humana testiklar.

Voronoff var känd för denna ganska chockerande teknik och med tiden fick han en stor belöning för det och dog i nära dunkel på 1950-talet. Läs mer om Voronoff på: Science Vault: Monkey to Human Testicle Transplantation .

Så det finns historien bakom drycken. Om inget annat är det bra trivia, medan du delar en runda Monkey Glands med vänner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 181
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)