5 skäl till att du inte ska gå till Bartending School

Den verkliga vägen till att bli en professionell bartender

Annonser visas regelbundet på baksidan av tidningar och fria publikationer som erbjuder frestelsen att tjäna stora pengar genom att delta i bartenderskolan för att bli en professionell bartender. Den stora frågan som varje aspirant bartender verkligen vill veta är: Ska jag gå till bartending skolan? Helt enkelt är svaret nej.

Sanningen om de flesta Bartending skolorna

Kulinariska handelsskolor är värdefulla för den aspirerande kocken.

De erbjuder eleverna instruktioner och praktisk erfarenhet i kök, gör såser, shucking ostron , utbeningskyllor och andra värdefulla kompetensbehov på jobbet. Bartenderskolor ersätter dock ofta skumkilor för egentliga garneringar, färgat vatten för likörer och använder föråldrade recept i ett försök att extrahera den maximala utbildningen från studenter med minst ansträngning.

Skum "citroner" är inte till nytta för att undervisa en elev hur man gör en riktig citrontvätt eller en "hästens hals" eller till och med hur man ska flamma en skal .

Färgat vatten har en annan viskositet än en högsockerlikör , vilket betyder att den häller annorlunda och kommer att förändra munnen på en cocktail. Titta på någon bra bartender och du kommer hela tiden att se dem smaka små delar av sina drycker för att säkerställa kvalitet och testbalans och drickbarhet . Färgat vatten tillåter inte en elev att faktiskt lära sig hur en viss cocktail ska smaka .

I många bartendingskolor lärs drick recept snabbt, men begreppet hur man gör en drink eller instruktioner på drinkfamiljer är obefintlig. Detta är vital erfarenhet och kunskap, särskilt i dagens bartending-bransch där baren är högre än vad som någonsin varit och konkurrensen är ännu större.

Kreativa, ursprungliga cocktails är nyckeln till framgången för många pro bartenders.

Godkännande av bartendingskollegier bland professionella bartenders är utmanande i bästa fall. Kandidater uppfattas att de inte har "betalat sina avgifter" i branschen och har fått dålig instruktion. En snabb online-sökning efter bartending skolfel kommer att ge ett satiriskt utseende på bartending skolinstruktörer dåliga tekniker, obefintlig kunskap och konstiga förberedelser.

Bartending skolor och jobb placering

Jobbplacering på bartending skolor är praktiskt taget obefintlig. Kandidater ges ett billigt diplom och sedan visat dörren, berättade för att gå ut till lokala barer, restauranger och nattklubbar och ansöka om positioner.

De mest välrenommerade restaurangoperatörerna kommer inte att överväga bartending-sökande utan verklig erfarenhet . En bartendingskandidat kan känna till de mest populära recepten , men de har inte bevisat att de kan hantera spända situationer med berusade kunder, räkna pengar snabbt och noggrant eller till och med producera drycker på ett snabbt och effektivt sätt.

Alla dessa överväganden trumf någon instruktion bartending skola kan ha förmedlat. Enligt min erfarenhet är de flesta bartendingskollegierna avskedade av de flesta företag som de ansöker om.

De som söker arbete sysslar ofta med att anpassa sig till rigor av en professionell bar.

5 enkla frågor att fråga

Om du fortfarande överväger att delta i en bartenderskola, är det fem frågor du borde fråga innan du registrerar dig.

  1. Vad är den genomsnittliga tiden för en kandidat att hitta ett professionellt bartendingjobb efter examen?
  2. Kan jag prata med några av dina alumner om sina erfarenheter på den här skolan?
  3. Vilken typ av jobbplaceringshjälp erbjuder du? Kan jag prata med några av de arbetsgivare som du arbetar med för att få sin åsikt om dina studenter?
  4. Vilken procentandel av dina kandidater jobbar som professionella bartenders efter ett år?
  5. Vilken träning erbjuder du på försäljningsställen restaurangsystem? Hantering av berusade kunder? Kontanthantering?

Vad är alternativet till Bartending School?

Majoriteten av professionella bartendrar har idag arbetat sig upp genom raden av en bar för att lära sig bartendingens konst.

Praktisk erfarenhet från kunniga professionella är det bästa sättet att komma in i baren och nästan alla män och kvinnor som arbetar bakom baren kommer att berätta detsamma.

Du kanske måste börja som en bar tillbaka, slugging is och fall av spritflaskor runt, byta tomma keggar, skärande garneringar och rengöringsglasögon. Detta är verkligheten. Den erfarenhet och kunskap du kan hämta genom att göra även de mest triviala jobbarna i baren är dock ovärderlig. Alla har gjort sin tid och bartenderna respekterar de som är villiga att arbeta hårt och lära sig på jobbet.

I denna artikel avses med bartendingskolor företag som erbjuder instruktioner i bartending till nonprofessional bartenders. Den här artikeln handlar inte om instruktion för att arbeta professionella bartenders, såsom alkoholhaltiga drycker eller BarSmarts.