Vegetarisk och Vegan Breaded Tofu Nuggets Recept (Stekt eller Ugn Bakad)

Barnvänliga tofu nuggets påminner om kycklingnuggor och kan doppas i ketchup, grillsås, en vegansk ranch dressing eller någon av dina favorit veganska salladsdressingar . I detta recept är tofu belagd i en kryddat brödcrumbblandning, precis som kyckling, sedan bakad eller stekt till krispig, beroendeframkallande perfektion. Yum. Du kan antingen ugn-baka eller steka dessa lätta tofu nuggets, beroende på om du vill att de ska vara mätta eller inte. Det perfekta mellanmålet eller middag för barn och picky vegetariska och veganätare!

Om du är ny för att laga mat med tofu, är dessa små panerade tofu nuggets ett av de bästa recepten att försöka, enligt min mening, eftersom smakerna är så bekanta, och du känner verkligen inte att du äter tofu alls . Ett annat bra recept på tofu-nybörjare? Prova en enkel bakad tofu recept som denna två-ingrediens grill bakad tofu .

Letar du efter enklare familjevänliga tofu recept? Här är en komplett lista över tofu recept .

Dessa bakade och panerade tofu nuggets är både vegetarisk och vegan.

Se även:

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered först din tofu. Liksom de flesta veganska tofu recept, kommer den här smaken bäst om du trycker på tofu först. Detta gör att tofu kan absorbera mer av smakämnen och kryddor som du lägger till. Om du är ny på vegetarisk matlagning och du är osäker på hur du trycker på tofu, se den här enkla steg-för-steg-guiden: Hur man trycker på tofu.
  2. När din tofu är pressad, skiv din tofu i de önskade formerna. För detta recept är 1-tums kuber, "fingrar" former eller nuggets (om storleken på frusna kycklingnuggor) alla bra.
  1. Därefter piskar ihop sojamjölken, senap, näringsjäst och kryddor tills den är jämn i en bred och ytlig skål och placera brödsmulorna eller panko i en separat skål.
  2. Ta varje bit av tofu och doppa den i sojamjölk och senapsblandningen, och försiktigt doppa den i brödsmulorna tills den är väl belagd.
  3. Stek varje bit av tofu i uppvärmd olja tills den är guldbrun på alla sidor.
  4. Servera din vegetariska tofu nuggets med ketchup, grillsås eller annan doppsås (jag gillar Sriracha sås) och njut av!
  5. För ett lägre fettalternativ kan du också baka dina tofu nuggets. Lägg varje tofu-stycke på ett täckt bakplåt i ett enda lager och baka vid 350 grader i 25 minuter, vrid en gång till guldbrun.

Gör 2-3 portioner av vegetariska tofu nuggets.

Näringsinformation, baserad på bakade (inte stekt) tofu nuggets:
Kalorier: 294, Kalorier från fett: 75
% Dagligt värde
Total fetthalt: 8,3 g, 13%
Mättat fett: 1,2 g, 6%
Kolesterol: 0 mg 0%
Natrium: 909 mg, 38%
Totala kolhydrater: 40,9 g, 14%
Dietfibrer: 5,7 g, 23%
Sockerarter: 5,9 g
Protein: 16,0 g
Vitamin A 1%, vitamin C 3%, kalcium 25%, järn 29%

Mer Vegetarisk och Vegan Tofu Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 175
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 529 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 2 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)