Lätt Grillat Smaksatt Bakat Tofu Recept

Letar du efter att grilla (grill) tofu? Gå här: Hur man grillar tofu

Sockret i grillsås är verkligen det som gör denna grillade tofu-kokningsmetod (med bara två ingredienser, det är så lätt att jag knappast kan kalla det ett recept!) Fungerar så bra, men andra marinader och såser kommer att fungera, så ha kul experimentera med olika smaker! Jag gillar att använda en bra Texas-grillsås av god kvalitet och servera på surdeg för en perfekt vegetarisk smörgås .

Detta är också ett bra vegansk recept om du behöver mata en folkmassa, eftersom det är så enkelt, och beroende på storleken på ugnen kan du förbereda en stor sats ganska snabbt. Och om du är ny att laga mat med tofu, är det här ett av de första vegetariska tofu recepten jag rekommenderar att du försöker (en annan av mina favorit recept för tofu nybörjare är dessa panerade och bakade tofu "kyckling" nuggets ).

Med något annat än tofu och grillsås är detta recept vegetarian, vegan och glutenfri (även om det aldrig gör ont för att kontrollera ingredienserna på grillsåsen som du använder för att se till att det är glutenfritt om det behövs).

Se även: Mer enkla veganrecept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered först din tofu. Liksom de flesta veganska tofu recept, kommer den här smaken bäst om du trycker på tofu först. Är du osäker på hur man gör det? Se den här enkla steg-för-steg-guiden: Så här trycker du på tofu.
  2. Förvärm ugnen till 325 F.
  3. Lina ett matlagningsark med aluminiumfolie. Detta kommer att underlätta rengöring. Sked ett tunt lager av grillsås över den kantade pannan.
  4. Skiva pressas tofu i 1/2 tum tjocka kakor och placera i pan. Sked ett såslag över toppen av tofuen och baka i ungefär en timme, kolla ibland för att inte överkoka.
  1. Din tofu kommer att vara helt färdiglagad när grillsåsen har bakat in och tofu är fuktig, men inte saftig. Du kan alltid borsta på extra sås om du vill.

Servera din bbq-bakad tofu i en smörgås med sallad, tomater, njutning och extra grillsås. Yum!

Gör fyra portioner, eller färre beroende på hur du ska använda den (antingen som en sida eller som en huvud).

Letar du efter enkla tofu recept? Här är en komplett lista med enkla tofu recept .

Näringsdeklaration:
Kalorier: 173, kalorier från fett: 44
Total fetthalt: 4,9 g, mättat fett: 1,0 g
Kolesterol: 0 mg
Natrium: 713 mg, totalt kolhydrater: 24,6 g, kostfiber: 1,4 g
Protein: 9,3 g
Vitamin A 3%, vitamin C 1%, kalcium 24% RDA

Mer Vegetarisk och Vegan Tofu Recept:

Se även: Mer enkla veganrecept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 231
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 743 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 1 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)