Vegan Tofu Veggie Burgers Recept

Letar du efter enkla tofu recept? Här är en komplett lista över tofu recept .

Dessa enkla och hälsosamma tofubaserade veggie hamburgare får ett tillsatt näringsvärde från vetex, och gott om smak från gröna lök, vitlökspulver och sojasås. Om vetegroddar inte är riktigt din sak, försök med ett annat fyllmedel, såsom mandelmjöl eller bara tillsätt lite extra mjöl.

Dessa tofu-burgare är så snabba och enkla att göra. Allt du behöver göra är att kombinera tofu tillsammans med några enkla ingredienser, bilda till små patties och sedan steka i några minuter och du är klar!

Detta recept är både vegetarian och vegan. Behöver de också vara glutenfria? Byt bara ut det vanliga mjölet för alla typer av glutenfritt mjöl. Jag skulle rekommendera kikärtmjöl (även kallat Besan eller Besan flour) och finns i nästan vilken indisk mataffär som helst eller i den etniska matvaran av större välfyllda livsmedelsbutiker) eftersom det tenderar att vara "klibbigare" än andra gluten -fri mjöl, åtminstone i min erfarenhet.

Se även: De bästa hemlagade veggie burger recepten att prova

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först, se till att din tofu är väl dränerad och välpressad. Ingen gillar en vattnig veggieburger, och om du lämnar för mycket fukt i tofuen, har du svårt att bilda patties. Är du osäker på hur man dränerar och trycker på din tofu? Det är enkelt, när du vet hur! Se här enkla steg-för-steg-guide här: Hur man trycker på tofu.
  2. När din tofu är välpressad och dränerad, masha försiktigt i små smulor i en stor skål.
  1. Tillsätt tärnad lök, tärnade gröna lök, vetex, mjöl, vitlökspulver, sojasås och en flaska peppar i skålen tillsammans med tofu och blanda för att kombinera bra.
  2. Därefter bildar du försiktigt tofublandningen i patties, pressar allt ihop för att bilda runt patties ca 1 tum tjockt. Du kommer antagligen vilja använda dina (ren!) Händer för detta.
  3. Stek patties i olja i en stor stekpanna tills den är lättgyllenbrun och skarp, ca 5 till 6 minuter på vardera sidan.

Mer Veggie Burger Recept att prova: