Kumquat Marmalade Recept

Detta marmeladrecept bevarar perfekt kumquats ljusa färg och smak. Kumquat-frukter är bara i säsong för några veckor i slutet av hösten och på vintern, men denna marmelad gör det möjligt att njuta av sin unika smak året runt. Tillsatsen av en apelsin till kumquatfrukterna ger djup till citrusfrukten.

Det finns ingen anledning att lägga till kommersiellt pektin till detta recept. Det naturliga pektinet som finns i citrusskalorna kombinerat med sockret och syrligheten av citronsaft garanterar en bra gel.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta hela kumquaten och den orangefärgade brunnen.
  2. Skär hela kumquaten i fina skarvar, avlägsna och kasta frön när du går. Gör detsamma med orange.
  3. Mät de skivade kumquatsna tillsammans med apelsinen och eventuell saft som kom ut medan du skivade frukten. Överför den uppmätta frukten och saften till en stor, icke-reaktiv kruka. Rör i 2 koppar vatten för varje kopp frukt och juice. Täck och låt sitta vid rumstemperatur i 4 timmar (över natten är okej också).
  1. Sterilisera dina konservburkar . Under tiden sätta frukt- och vattenblandningen i koka över hög värme. Minska värmen och låt sjuda tills skalen är genomskinliga och mycket milda, ca 1 timme.
  2. Mät den kokta fruktblandningen. Tillsätt 3/4 kopp granulat socker för varje kopp av den kokta frukten. Tillsätt citronsaften. Låt alla ingredienserna koka över hög värme. Rör ständigt tills sockret är helt upplöst.
  3. Fortsätt koka över hög värme, rör om ofta tills marmeladen når jellpunkten . Stäng av värmen. Skumma bort eventuellt skum på ytan.
  4. Ladla den heta marmeladen i de steriliserade burkarna . Lämna minst 1/2-tums huvudutrymme mellan marmeladens yta och fönstren på burkarna. Skruva på burklockor . Process i kokande vattenbad i 5 minuter.

När krukorna är förseglade, lagra kumquatmarmelad bort från direkt ljus eller värme. Det kommer att hålla i minst ett år. Öppnade burkar måste förvaras i kylskåpet, där de kommer att hållas i flera månader.

Obs! Marmelader är ovanliga bland söta konserver, eftersom de kommer att fortsätta att "sätta upp" för dagar, även veckor efter att de svalnat i burkarna. Om din justkylda marmelad verkar lite runnigare än du vill, försök att vänta på 2 veckor för att se om den når en fast jell.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 93
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)