Klassisk Spaghetti och köttbullar

Detta är en klassisk, stor smakprovning, spaghetti, köttbullar och en smakfull tomatsås. Servera med vitlöksbröd eller varma rullar och en kastad sallad för en perfekt familjen måltid.

Såsen är utsökt med köttbullarna, men du kan hoppa över köttbullarna. Bara bruna nötköttet med basilika, salt och peppar och simma sedan med såsen. Se tipsen för fler idéer och variationer.

Relaterad
Marias italienska köttbullar

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera nötkött med brödsmulor, ägg, 1/4 kopp Parmesanost, vatten, 1/2 tsk basilika och 1/4 tsk svartpeppar. Form i ca 3 dussin 1-tums köttbullar.
  2. I en stor stekpanna eller nederländsk ugn, bruna köttbullar över låg värme i en liten mängd olja, som vänder sig till brunt alla sidor. När köttbullarna är fasta, tappa av överskott av fett och lägg sedan till tomater, tomatpasta, lök, vitlök, persilja, salt och oregano.
  1. Simmer såsen och köttbullarna upptäckta, över låg värme i ca 1 till 1 1/2 timmar, omblandning ibland.
  2. Strax innan såsen är klar, laga linguinen eller spagetti i kokande saltat vatten enligt förpackningsanvisningarna. Tappa väl och servera det varmt tillsammans med såsen.
  3. Erbjuder en liten skål eller behållare med riven parmesanost vid bordet.

tips

Du kanske också gillar

Aubergine och Pussesås

Mozzarellaostfyllda köttbullar

Classic Meaty Spaghetti Saus

Italiensk korv och köttbalsås för pasta

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 489
Totalt fett 20 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 139 mg
Natrium 275 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 5 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)