Low Carb Pad Thai Noodle Salad Recept

Om du gillar pad thai nudlar eller om du letar efter en low-carb nudlar maträtt, prova den här läckra Pad Thai Noodle Salad! Baserat på världsberömda Pad Thai nudlar, har denna sallad djupa thailändska smaker och ett överflöd av texturer. Det är också lätt i kalorier och fett, plus naturligt glutenfri och - överraskning! - låg i kolhydrater (på grund av användningen av risnudlar istället för vete). Servera upp det som en huvudrätt eller sidoprätt - gör också en vacker sallad till en sommarpott, picknick eller cookout.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Koka lätt risnudlarna tills de är kokta till al dente .
 2. Töm och skölj noggrant med kallt vatten. Lägg åt sidan för att dränera medan du förbereder andra ingredienser.
 3. För att göra förbandet, häll 1/2 kopp kokande vatten i en kopp. Tillsätt tamarindpasta, rör om tills det är upplöst.
 4. Tillsätt socker, fisk sås och chili sås, rör om för att lösa upp sockret. Smakprov denna sammansättning - det ska smaka första söt, då sur, kryddig och salt, mer eller mindre i den ordningen.
 1. Lägg till mer socker för att göra det sötare, eller mer chili för en spicier sallad. (Observera att sockerhalten måste vara ganska hög för att balansera tamarindets starka syra.)
 2. Häll 1/4 av detta dressing över beredda räkor (se till att räkorna är väl dränerade i förväg). Rör och lägg åt sidan för att korta marinera.
 3. Placera röda paprika, selleri, vårlök, bönspirer , koriander och basilika tillsammans i en stor salladsskål (håll tillbaka lite koriander och basilika för garnering senare).
 4. Placera en wok eller stekpanna över medelhög värme. Drizzle i 2 matskedar olja, lägg sedan vitlök och ingefära.
 5. Rör frusen för att släppa doften (1-2 minuter), lägg sedan räkorna tillsammans med marinaden. Rörsteg 3 minuter, eller tills räkorna har blivit rosa och klumpiga.
 6. Ta bort de här läckra räkorna i salladsskålen från värme och "häll".
 7. Lägg nu de tömda nudlarna och häll över kvarvarande dressing. Kasta allt bra tillsammans. (Obs! Först ska du ha dressing kvar i botten av skålen, men gradvis kommer nudlarna att absorbera det.)
 8. Gör ett slutligt smakprov och lägg till lite mer fisksås om mer smak är önskad, eller mer chili sås om den inte är tillräckligt kryddig.
 9. Dela ut i skålar eller tallrikar, tillsätt en slutlig toppning av koriander och basilika, plus de hackade jordnötterna. Mer chili sås kan också serveras på sidan.

* Tamarindpasta är ibland svår att hitta. Leta efter det på din lokala asiatiska livsmedelsbutik eller Öst indiska livsmedelsbutik, eller beställ det online (Amazon har det säkert). Om du inte hittar det kan vitt vinäger användas som ersättare.

En annan substitution är limejuice. Använd i så fall juice av 2 limes och reducera hett vatten med hälften.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 430
Totalt fett 15 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 1 522 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 9 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)