Vegetarisk Tofu "Ägg" Sallad Recept

Letar du efter det perfekta tofu äggsalladreceptet? Med en matsked senap för att ge den en gulaktig nyans, så ser den här vegan-tofu äggsalladreceptet ut och smakar som äggsallad. Med bara tofu , relish, senap och kryddor är detta enkla tofu äggsalladrecept helt vegetarian, vegan och även glutenfri (även om du kanske vill kontrollera ingredienserna på din vitlökspulver och lökpulver för dolda glutenhaltiga tillsatser ). Den har alla traditionella ingredienser i ett äggsalladrecept, bara byter ut ägget och använder tofu i sin plats.

Servera din veganska tofu äggsallad precis som du skulle med en vanlig äggsallad. Du kan använda den på lätt rostade bröd med sallad för en vegansk "ägg" salladsmörgås, eller servera den på en salladslaska på en lunch, eller, jag gillar att lägga den i små portioner och äta min tofu äggsallad som ett proteinhöjande mellanmål efter gym.

Om du surfar ser du att många veganer "ägg" recept kallar för vitpeppar, som låter en "eggy" smak och arom till vegan tofu recept. Så, om du har lite vitpeppar till hands, lägg till en nypa till det här receptet. Jag har inte inkluderat den i ingredienslistan, för det är inte något jag brukar hålla handy personligen.

Om du gillar att skapa kreativa vegetariska smörgåsar till lunch, kolla in mer roliga vegetariska smörgåsidéer här .

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda i en medelstor skål mjukt tofu med en gaffel tills den har den konsistens du föredrar. Jag gillar att ha några små bitar av tofu, men vissa människor föredrar en mer smula äggsallad eller en mer tjock konsistens. Upp till dig. Err på sidan av lite mindre än lite större, eftersom det kommer att bära resten av smaken bättre.

Tillsätt majonnäs, sötnickeljuice, citronsaft och tärnad selleri, omrör för att kombinera bra.

Sprinka sedan med vitlökspulver och lökpulver och rör om senapet. Smak och justera kryddor till smak. Du kanske vill lägga till ett streck salt om du är van vid saltare livsmedel.

Slutligen strö med ett streck av paprika för lite färg och garnering, om du skulle vilja.

Servera din tofu äggsallad på lätt rostade bröd med sallad och ett par tomatskivor för en vegansk "ägg" salladsmörgås, eller sprid på kakor för en avslappnad vegetarisk hors d'ouerves.

Receptet är vegetarian , vegan och glutenfri (men bara om du äter det som en sallad och inte som en smörgås, självklart, eller du kan använda glutenfritt bröd).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 269
Totalt fett 21 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 357 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)