Broccoli och Tofu i Vitlökssås Recept (Vegan, Glutenfri Alternativ)

Broccoli och tofu i vitlöksås är en vegansk och vegetarisk kinesisk-inspirerad entree som är lätt att förbereda. Servera denna enkla och enkla tofufat över ris eller din favoritkorn. Du kan verkligen inte gå fel med denna enkla vegetariska maträtt, som kan vara fokus på din middag eller serveras tillsammans med andra asiatiska inspirerade rätter.

Om du behöver denna maträtt att vara glutenfri, använd tamari istället för sojasås.

Du kan lätt hitta ingredienserna för detta recept i de flesta snabbköp, och du har förmodligen redan den markerade ingefära och cayennepeppar på din kryddahylla.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered först din tofu. Liksom de flesta veganska tofu recept, kommer den här smaken bäst om du trycker på tofu först. Är du osäker på hur man gör det? Se den här enkla steg-för-steg-guiden: Hur man trycker på tofu.
  2. Skär tofu i 1-tums kuber.
  3. Hacka broccoli, tär i löken och hök i vitlök.
  4. I en stor stekpanna, sautlök och vitlök i olivolja tills löken blir klar, ca 3 till 5 minuter.
  5. Tillsätt tofu, ingefära, cayenne och broccoli till pannan och fortsätt att laga mat tills broccoli är klar, ytterligare 6 till 8 minuter.
  1. Blanda i en separat liten skål majsstärkelsen, sojasås och vatten, tillsätt sedan blandningen till broccoli och tofu .
  2. Koka tills såsen tjocknar, ta sedan av från värme.
  3. Servera broccoli och tofu i vitlöksås över ris eller fullkorn och njut av.

Detta recept är härligt serverat varmt. Du kan också kyla rester för att återuppvärma nästa dag till lunch eller middag.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 318
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 976 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 4 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)