Vilka är några bra icke-mejeriprodukter från vegan till mjölk?

Fråga: Vad är några bra, icke-mjölkbaserade veganersättningsmedel för mjölk?

Vem var killen som först tittade på en ko och sa: "Jag tror att jag ska dricka det som kommer ut ur dessa saker när jag klämmer på dem!"? -Calvin, från Bill Wattersons "Calvin och Hobbes"

Svar: Medan mjölk kan vara en bra källa till kalcium och protein för vegetarianer , går många människor vegan och mjölkfria eller minskar deras konsumtion av mejeri på grund av matallergier, i syfte att minska fett och kolesterolintag eller bara ta fördel av de många hälsofördelarna med soja.

Behöver du en vegansk mejeriproducent för att baka, laga mat eller dricka? Sojamjölk, mandelmjölk och rismjölk kan alla lätt ersättas med mejeriprodukter i de flesta recept.

Se även: Är mjölk vegetarian?

Sojamjölk
Den goda nyheten är, sojamjölk är hälsosam, billig och lätt att hitta och använda. Den dåliga nyheten är ... ja det är verkligen inga dåliga nyheter! Från näringsmässigt perspektiv har sojamjölk nästan lika mycket protein som mjölkmjölk, mindre fetthalt, inget kolesterol, och eftersom de flesta sojamjöl fortifieras är en jämförbar källa till kalcium. Veganer bör se till att hitta ett varumärke som är förstärkt med vitamin B12. Sojamjölk är ett utmärkt mejeriprodukt för veganbakning eller för barn.

Varje märke av sojamjölk är lite annorlunda, så försök ett par och se vilken som passar dina smaklökar bäst. Sojamjölk blir alltmer populär, och många dagligvarukedjor, som Trader Joes, Whole Foods och Safeway, gör sitt eget varumärke i en mängd olika smaker.

Jag rekommenderar att du försöker Silk-varumärket utan smaksättning för sojamjölk, men chokladsmaken är en otroligt god behandling.

Rismjölk
Rismjölk är inte lika tjock som soja eller mjölkmjölk och har en något genomskinlig konsistens. Eftersom det är lite sött fungerar rismjölk som en vegansk mjölkersättning i efterrätt recept, men det är mindre lämpat för salta eller salta rätter, som vegan potatismos.

Jämfört med soja och mandelmjölk har rismjölk mindre protein . Jag gillar att använda rismjölk som en vegansk mjölkersättning i min morgongrädde.

Hampsmjölk
Hampmjölk är mindre vanligt än sojamjölk, som du kan hitta nästan var som helst. Leta efter det i asceptiska (icke-kylda) paket i en välsorterad mataffär, ibland nära spannmål och andra frukostmat. Kan du inte hitta hampmjölk i mataffären och vill försöka göra din hand att göra din egen? Här är en vegansk hamp mjölk recept att prova, gjord av hampfrön , vatten och lite sötningsmedel.

Mandel mjölk och andra mutter mjölk
Veganmjölksutbyten gjorda av mandel eller andra nötter, såsom cashewnjölk, har en krämig konsistens som liknar en tjock sojamjölk och en nutty smak som är perfekt för att göra vegetariska smoothies eller andra krämiga drycker och desserter, även om de inte smakar mycket som mejeri mjölk, och är bäst i icke-smakliga rätter. Var noga med att skaka din mandelmjölk bra innan du använder den. Om du inte hittar mandelmjölk i din mataffär, prova att göra en hemlagad mandelmjölk eller cashewnjölk .

Hur man använder veganska icke-mejeriprodukter

Mjölksubstitut för bakning:
Ersätt sojamjölk, rismjölk eller mandelmjölk för mjölk i de flesta recept. Du kommer inte ens att kunna berätta skillnaden i de flesta recept, inklusive bröd, muffins , kakor, veganskakor , puddingar och andra krämiga efterrätter.

Mjölksubstitut för spannmål, havregryn och drycker:
Varje mjölkersättning kommer fungera bra, så det är verkligen en fråga om personlig smak. Jag tycker att rismjölk är lite för söt för mig på spannmål, men du kan upptäcka att sötmen av rismjölken bara förbättrar smaken av en skål spannmål. För extra smak, försök att använda vaniljsmaksad sojamjölk på din spannmål!

Mjölkersättning för matlagning:
Regelbunden eller osötad sojamilk fungerar bäst i recept som pasta såser, gräddesåsar , potatismos, salladsdressingar och andra söta recept som kallar för mjölk. Även om en tjock sojakräm är bäst för krämiga recept som icke-mjölkad alfredo sås , kan en rimlig fax framställas med en grundläggande veganskroux . Du kan hitta tjockare sojakräm på välfyllda livsmedelsbutiker.

Byta kärnmjölk:
Om ett recept kallar för kärnmjölk, lägg till en matsked vitvinäger eller citronsaft till en kopp sojamjölk för att ersätta kärnmjölk och blanda väl.

Det är inte lika robust som kärnmjölk, men kommer att ha en liknande smak.

Se också: Mer Vegan Mejeri Substitut : Lär dig om ersättare för ost, gräddfil , smör och andra mejeriprodukter.

Letar du efter enklare, hälsosamma och närande vegetariska recept?

Du kan bläddra igenom alla vegetariska recept här , eller alla vegetariska recept här .