Vad är en Cocktail?

Cocktail Definition och Historia

Den officiella definitionen av en "cocktail" enligt modern Merriam-Webster Dictionary är "en ispressdryck av vin eller destillerad sprit blandad med smakämnen." Det är en ganska bred definition, men återspeglar den moderna praxisen att hänvisa till nästan vilken blandad dryck som en cocktail.

Den första publicerade definitionen av Cocktailen framträdde i ett redaktionellt svar i The Balance and Columbian Repository of 1806.

Detta läser: "Cocktail är en stimulerande vätska, bestående av olika slags andar, socker, vatten och bitter ." Det är denna definition av ingredienser som vi fortsätter att använda när vi hänvisar till den "idealiska" cocktailen.

När skapades Cocktail?

Människor har blandat drycker i århundraden, men det var inte förrän 1700-talet och 1800-talet som prekursorerna i cocktailen (Slings, Fizzes , Toddies och Juleps ) blev populära nog att spela in i historiaböckerna. Det är oklart var, vem och vad som gick in i skapandet av den ursprungliga cocktailen, men det verkar vara en specifik dryck snarare än en kategori av blandade drycker under den tiden.

Den första publicerade hänvisningen till cocktailen visas i bondens kabinett (Amherst, New Hampshire, 28 april 1803). Spoofredaktionen berättar om en "lounger" som med en klockan 11.00 "... Drick ett glas cocktail - utmärkt för huvudet ..." I Imbibe! , David Wondrich tillhör det första kända cocktailreceptet i tryck till Captain JE

Alexander 1831 som kallar brandy , gin eller rum i en blandning av "... en tredjedel av andan till två tredjedelar av vattnet, tillsätt bitters och berika med socker och muskot ..."

Var har Namnet "Cocktail" härstammat?

Det finns så många historier bakom namnet cocktailens ursprung, eftersom det finns bakom skapandet av den första Margarita eller Martini .

Som alltid är vissa föregångna, några trovärdiga och vem vet, man kan vara sanningen. Ändå är historierna intressanta.

referenser