Sweet Sunrise: Den perfekta mocktailen för en avslappnad brunch

Ta tequila ur tequila soluppgången och du har en jungfru soluppgång, även kallad den söta soluppgången. Det är en fantastisk blandad drink för vilken tid på dagen som helst och receptet är otroligt lätt att följa.

I huvudsak är den söta soluppgången ett enkelt sätt att förbättra ett högt glas apelsinjuice. Det tillför grenadins söthet för att kompensera citrusfärgen och eftersom det serveras på klipporna är det ganska uppfriskande.

När du väl lär dig skönheten i denna lätta mocktail , kan den till och med ersätta din morgonjuice. Det gör också en perfekt följeslagare för brunch .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll ett highballglas med is och apelsinjuice.
  2. Häll långsamt grenadin över saften. Det sjunker till botten och långsamt stiger till toppen när du dricker.
  3. Garnera med en orange skiva.

Gör en fräsch söt soluppgång

Denna dryck har bara två ingredienser och de är mycket vanliga. Du kanske till och med har allt du behöver där i ditt kök. Medan det är möjligt att skapa en perfekt god söt soluppgång med butiksköpta apelsinjuice och grenadin, kommer vi att rekommendera teorin om att "friskt är bäst".

Först och främst är det en drink som definitivt förtjänar nypressad apelsinjuice . Det är inte svårt att göra och du kan gå med en elektrisk juicer eller en mycket enkel handpressare. Två medelstora apelsiner bör vara mer än tillräckligt för att göra en drink. Du kan också juice upp en massa apelsiner och lagra eventuellt överskott i kylskåpet för att göra nästa drink så mycket lättare.

Den andra faktorn i den söta soluppgången är grenadin. I motsats till populär tro är det inte en sirup med körsbärsröra, men en granatäpple en. Det är sött och gott och mycket användbart för en mängd olika drycker.

Det är också mycket lätt att göra grenadin hemma . Du kan använda färsk granatäpple under vintern när frukosten är i säsong eller använd granatäpplejuice någon gång på året. Grenadin kan vara i några veckor i kylskåpet.

Under jordgubbar säsongen, överväga att sätta en bär twist på soluppgången genom att göra en färsk jordgubbssirap för att ersätta grenadin. Du kan också ge denna drink en mycket peachy smak med mousserande persika soluppgång receptet .

Mer Sweet Grenadine Mocktails

Grenadin är en fantastisk ingrediens för många alkoholfria drycker. Medan du har sirap i kylen, blandar du upp ett gammaldags Shirley-tempel . Det är en fantastisk drink med två lätta sodavatten som du fortfarande kan beställa i många barer och restauranger och en favorit bland barnen.

För något lite tyngre i smak är det svårt att slå Roy Rogers . Den här blandar helt enkelt grenadin i cola efter eget val. Om du gillar en Cherry Coke, hittar du den här att bli mycket bättre.

Det är speciellt sant om du använder en sockerrör från liknande socker från Jones Soda och ett antal andra små producenter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 89
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)