Svartögda ärtor och en klassisk Hoppins John Recept

Om Black Eyed Peas och en typisk Hoppin 'John Recept

Svartögda ärter, en art av cowpea , menas att de har sitt ursprung i Nordafrika, där de har ätit i århundraden. Ärterna kan ha introducerats i Indien så länge som 3000 år sedan. De var också en häft av grekiska och romerska dieter. De är en legume, en blek, krämfärgad böna med en svart fläck. Lila skrov ärter är en annan variation. Den lila skålen är ljusgrön med en rosa fläck.

Svartögda ärter introducerades förmodligen den nya världen av spanska upptäcktsresenärer och afrikanska slavar, och de har blivit en mycket älskad mat, särskilt i södra USA. De kan hittas torkade, färska, konserverade och frysta. De smakfulla ärterna används för att göra alla typer av rätter, inklusive soppor, sallader och grytor. De kan också purées eller spridas.

Ett av de mer populära sätten att laga svartögda ärtor är skålen "Hoppin John", en traditionell afroamerikansk maträtt serveras på nyårsdagen för lycka till. Ärterna i skålen antas symbolisera mynt, medan fläsket betyder välstånd. Serveras med gröna-för papperspengar och cornbread-för guld-det är en måltid av hopp för det kommande året.

Det finns nästan lika många teorier om hur Hoppin John fick sitt namn eftersom det finns sätt att laga maträtten. En berättelse tillhör namnet till sedvanligt att bjuda in gäster att äta med, "Hoppa in, John." Ett annat förslag är att det här kommer från en gammal ritual på nyårsdagen där husets barn hoppade en gång runt bordet innan de äter maträtten.

Oavsett ursprung, det var en häftklammer för många i tidigt söder och är fortfarande en viktig maträtt idag.

Följande är ett typiskt recept på Hoppin 'John anpassad från Kwanzaa, en afrikansk-amerikansk firande av kultur och matlagning, av Eric V. Copage.

Om du är ute efter utmaningen kan du försöka lägga riset i den svartögda ärtblandningen.

Om inte, kan du göra som receptet föreslår, "fuska" och laga riset separat och kombinera sedan de två vid serveringstiden.

Skålen är ganska mångsidig. Använd skinka eller skivad kryddig rökt korv i skålen istället för bulksvampen.

Grundläggande Hoppin 'John

  1. Sätt de torkade svarta ögonen i en stor kastrull eller nederländsk ugn; täcka med vatten och placera pannan över hög värme. Låt ärterna och vattnet koka och fortsätt koka i 1 minut. Ta bort pannan från värmen, täck och låt stå i 1 timme. Alternativt kan du suga på ärterna över natten med tillräckligt kallt vatten för att täcka med 3 tum.
  2. Töm ärterna och lägg åt sidan.
  3. Koka i korv, lök, paprika och vitlök i en 5-tals holländsk ugn eller stockpot över medelvärme och omrör för att bryta upp korven. Häll av det överflödiga fettet.
  1. Tillsätt dränerade ärter, 2 liter vatten, och röda och svarta bakverk. Koka upp, minska värmen till låg och simma, täckt, tills ärterna är ömma, eller cirka 1 1/4 timmar. Rör om 1/2 tsk saltet. Smak och justera kryddor.
  2. Under tiden, i en medium kastrull över hög värme, bringa buljongen, smöret och återstående 1 tesked kosher salt till koka. Tillsätt riset, reducera värmen till medelstora, och simma, täckt, tills riset är ömt och vätskan absorberas, eller ca 20 minuter. Alternativt kan du laga riset i en risugn.
  3. Fluff riset med en gaffel och överför den till en serveringsskål.
  4. Häll ärterna över riset, blanda väl och servera omedelbart med nybakat majsbröd.

Recept Använda Svartögda Ärter

Basic Crock Pot Black Eyed Peas

Spicy Southern Black Eyed Peas

Svartögda ärter med skinkhockar

Färska svartögda ärtor med bacon och tomater, långsam spis

Svartögda ärter med fläsk

Snabb Hoppin 'John

Svartögda ärter och grönsaksoppa

Hamburger Soppa Med Svartögda Ärter Och Kale

Pork and Sausage Jambalaya With Black Eyed Peas