Basic Crock Pot Black Eyed Peas

Dessa enkla, välsmakande svarta ögon är långsamt kokta till perfektion med vatten och lök, och det finns inget behov av att fördyka ärterna. Ärterna är lagade utan tillsats av kött, men kakad bacon eller skinka kan tillsättas om du vill. Se tips och variationer för fler idéer.

Ärtor och bönor, av vilken anledning som helst, håller ibland tuffa i den långsamma ugnen. Många känner att salt och sura ingredienser sänker mjukningen. För att försäkra ödmjuka ärter, tillsätt saltet eller en kryddat saltblandning efter att de är milda och fortsätt sedan att laga mat i 15 till 20 minuter.

Ärterna är utsökta serveras med varmt kokt ris eller lägga dem till soppor eller gröna. De gör en fantastisk måltid med nybakat majsbröd och ris eller gröna . de är en viktig del av en nyårsdags måltid . De sägs symbolisera mynt medan gröna representerar papperspengar. Att äta två på nyårsdagen kommer förmodligen att ge lycka och välstånd under det kommande året.

Dessa ärter är ett utmärkt alternativ till konserverade svartögda ärter, och förberedelsen kunde inte bli enklare! Gör en stor sats och frys dem i fryspåsar för framtida måltider.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skölj de svarta ögonen i en kolsyrare under kallt rinnande vatten. Plocka dem över och ta bort eventuella skadade eller missformade ärtor. Sätt ärterna i den långsamma kokaren tillsammans med skivad lök och malet vitlök. Tillsätt den nymalda svartpeppar och vattnet.

Täck långsamt spis och laga på lågt i ca 5 till 6 timmar (ca 3 timmar på högt). Smak och tillsätt salt eller en kryddat saltblandning, efter önskemål.

Fortsätt tillagning i 15 till 20 minuter.

Servera med varmbakad majsbröd, ris och kokta gröna.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 106
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 401 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)