Crock Pot Fresh Black Eyed Peas Med Bacon

Dessa smakfulla södra ärter är kokta i den långsamma kokaren och kryddat med eldstekt eller chili-kryddat tomater, chili-pulver och bacon.

Om du bor i söder kan du förmodligen hitta färska ärter i livsmedelsbutiker och bondens marknader på sommaren när du är i säsong. Om du inte har turen att få tillgång till färska svartögda ärter eller lila skarv ärter (aka rosa ögonterter), använd frysta eller konserverade och dränerade svartögda ärter. Frossna lila skrov ärter finns också i södra stormarknaderna.

För vegetariska ärter, lämna bacon och dryppings. Koka grönsakerna i 2 till 3 matskedar av vegetabilisk olja eller smör och använd vatten eller osaltat vegetabilisk buljong som vätska.

Minska mängden bacon till 4 remsor och tillsätt 1/2 till 1 kopp tärnad skinka eller rökt korv till ärterna. Eller byt bacon med ca 4 till 6 uns saltfläsk.

För lite extra värme och smak, var god och tillsätt en malet jalapenoprika till ärterna tillsammans med grönsakerna. Eller tillsätt en 4-uns burk mjuka hackade chili peppar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj de svartögda ärterna och dränera väl.
  2. Sätt de sköljda färska ärterna i en 4 till 6-kvart långkokare.
  3. Torka bacon och lägg åt sidan.
  4. Skala och hugga löken. Hacka paprika.
  5. Placera en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt bacon i stekpannan och koka tills mjukat och det mesta av fettet har gjorts. Tillsätt lök, paprikor och selleri; Fortsätt att laga mat tills grönsaker är ömma och rör om ofta.
  1. Rör i vitlök och koka i 1 minut längre.
  2. Överför bacon och vegetabilisk blandning till långsam spis tillsammans med vattnet.
  3. Täck och koka på låg i 5 till 7 timmar, eller tills ärtor är ömma.
  4. Tillsätt tomaterna, chilipulver, salt, peppar och oregano; fortsätt matlagning i 1 till 2 timmar längre.

Svartögda ärter vs Lilla Hål ärtor

Både svartögda ärter och lila skrov ärter är typer av cowpeas. Lila skrov ärter har en grön nyans. De två typerna av ärtor är likartade på nästan alla andra sätt. Med det sagt kommer de flesta människor att berätta att lila skrov ärter smakar mycket bättre. Båda kan användas omväxlande i recept. Om du har ett överflöd av friska skalade svartögda eller lila skrovärtor, överväga att frysa dem att njuta av under hela året.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 137
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 484 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 7 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)