Hur man gör hemlagad nötkött lager

Ett hemlagat nötkött lager är lätt att göra med rostade köttben och klädsel, tillsammans med grönsaker, vatten och örter. Hands-on-förberedelsestiden är under 30 minuter, och sedan simmeras stocken till perfektion i flera timmar.

Du behöver en rostpanna och en lagerpott som är tillräckligt stor för att rymma benen och grönsakerna, och en finmaskningsfilm med cheesecloth för att spänna slutförrådet.

Hemlagad nötkött eller köttfärs är en bra anledning att hålla köttet från rosta och biffar. Håll en matförvaringspåse i frysen för köttskrot och en för grönsaksprodukter.

Se även : Hemlagad grönsaksbuljong

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. * Använd en mängd olika köttben, såsom nackben, shanks, revben, etc, tillsammans med lite nötkött. Trim större bitar av nötkött från ben och skär i 1-tums bitar.
 2. Värm ugnen till 400 F.
 3. Sätt benen och biffstyckena i en stor stekpanna med lök, morötter och selleri. Kasta med olivoljan.
 4. Rosta i 45 minuter, vrid ett par gånger så att biffen brinner jämnt.
 5. Ta bort nötköttet och grönsakerna till ett lager och lägg åt sidan.
 1. Häll av allt överskottsfett och placera stekpannan över medelvärme. Tillsätt 1 matsked tomatpasta och koka, omrör, i 2 minuter. Tillsätt 2 koppar vatten och sätt till en simmer.
 2. Tillsätt tomatpastablandningen till lagerpotten, tillsammans med de återstående 3 kvartarna vatten. Om vattnet inte helt täcker benen, lägg lite mer vatten.
 3. Lägg till löklöv, persilja, kryddor och timjan.
 4. Sätt stockpoten över medelhög hög värme och koka upp. Skumma bort eventuellt skummande skum från toppen och minska sedan värmen till lägsta inställning och simma i 3 till 4 timmar. Beståndet ska vara smakfullt och reduceras något. Om du vill ha en rikare, mer koncentrerad smak, laga dig längre för att minska mer.
 5. Stam genom cheesecloth fodrad sil i en stor skål. Täck och kyld tills kylt.
 6. Ta bort det fasta fettet från ytan och skänk i 1, 2 eller 4-koppsfrysbehållare eller burkar * lämnar ungefär en tum av huvudytan. Kyl och använd inom 4 dagar eller frys i upp till 3 månader.
 7. Ger cirka 2 kvartar av nötköttbeståndet.

* Beståndet kommer att expandera när det fryser, så om man använder glasburkar är det särskilt viktigt att lämna gott om headspace. Använd en bred munkruka och lämna ca 1 tum för huvudutrymme. För att vara säker, låt topparna vila på burkarna tills lagret är fruset, skruva sedan på dem, men inte för täta.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 917
Totalt fett 63 g
Mättat fett 26 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 292 mg
Natrium 267 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 77 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)