Lätt köttbullar i svampsås

Hembakade köttbullar blir en förlorad konst. Med så många lättillgängliga frysta köttbullar har du kanske inte rullat nötkött i dina händer under en tid. Det här receptet tar dig tillbaka och ger dig den färskhet och smak som bara en smaksatt köttboll kan erbjuda. Oavsett om du har en stor eller liten familj, kan det här receptet på köttbullar i en svampdåsås tacka alla. Det är också snabbt att fixa och innehåller enkla ingredienser du har i ditt kylskåp och skafferi. Gör mer än du behöver och frysa för enkla måltider med ännu mindre tid än timmen eller så detta recept tar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål kombineras biff, havre, lök, vitlökspulver, kryddat salt , peppar, ägg och 1/2 kopp mjölk (blandningen blir mjuk).
  2. Använd ca 2 matskedar blandning per köttbulle, form 18 till 20 köttbullar .
  3. I en stor stekpanna smör smör och olja och bruna flera köttbullar åt gången och vrid försiktigt med en spatel.
  4. Som köttbullar bruna, ta bort till en 13 x 9 x 2-tums bakfat.
  5. Till dropparna i stekpannan tillsätt den återstående 1 koppmjölken och soppen; koka och rör om tills blandningen börjar koka. Häll över köttbullar.
  1. Täck och baka vid 350F i ca 60 minuter eller tills köttbullar är grundligt kokta.
  2. Servera över potatismos eller nudlar.

Matlagningstips och ingrediensbyte

Köttbullar är lätta att göra för barn, och medan de inte alltid går för såsen är det sällsynt att ett barn inte äter en välgjord köttbulle utan sås, du kan vara i trubbel. Om ditt barn eller barn du ska betjäna är picky eaters, lämna såsen för de vuxna att lägga till. Du kan försöka lämna soppsoppa på sidan och visa dem hur du doppar sina köttbullar efter att de framgångsrikt har börjat äta köttbullarna vanliga. Också kan välkända kryddor, som ketchup eller grillsås, få den pickiest ätaren i ett doppande humör.

Mer Hemlagad Meatball Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 491
Totalt fett 28 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 344 mg
Natrium 681 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 45 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)