Basic Chicken Stock

Kycklingbeståndet är väldigt lätt att göra, och smaken blir rikare än köttbuljong eller lager .

Använd den här kycklingstocken i soppor, såser, grytor eller andra recept med kycklingbuljong eller kycklingstock.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt kycklingen i en stor lagerpotte eller nederländsk ugn med lök, morot och selleri. Tillsätt kallt vatten till potten.
  2. I en bukett garni väska kombinera persilja, pepparkorn, timjan blad och lövblad. Tie säkert och sätt i potten.
  3. Häll kycklingblandningen till en hel koka. Skumma bort något avskum som stiger till toppen. Minska värmen till låg, täcka grytan delvis och simma i ca 2 timmar. Håll det vid en simmer eller mild kokning. Om kokt blir lageret grumligt. Obs : Beståndet kan också kokas, avtäckt, i en 200 ° F ugn i ca 6 timmar. Detta är ett bra alternativ om dina brännare inte kommer att samarbeta med den låga simmen. En induktionsbrännare är också ett bra alternativ.
  1. Beståndet bör vara något reducerat och smakligt.
  2. Torka av lagret och tryck så mycket av vätskan som möjligt från de fasta ämnena. Skumma av fett eller sätt i en såseparatorn. Eller kyl i flera timmar. Fettet kommer att stiga till ytan och härda, vilket gör det väldigt lätt att ta bort. Kassera fettet och krydda beståndet med salt och smak.
  3. Beståndet kan kokas vid denna tidpunkt om ett mer koncentrerat lager önskas.
  4. Ladla lagret i 1 eller 2-kopps mögelburk eller frysbehållare, lämna minst 1 tum av huvudutrymme. * Etikett med datum. Kyl i 3 till 4 dagar eller frys i 3 till 4 månader.

* Beståndet kommer att expandera när det fryser, så om man använder glasburkar är det särskilt viktigt att lämna gott om headspace. Använd en bred munkruka och lämna ca 1 tum för huvudutrymme. För att vara säker, låt topparna vila på burkarna tills lagret är fruset, skruva sedan på dem, men inte för täta.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 878
Totalt fett 49 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 308 mg
Natrium 336 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 98 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)