Så här använder du Capers i Recept

Den lilla kapern är en smak tungvikt-tangy, salt och aromatisk

Capers är de orörda blomknopparna av Capparis spinosa eller Capparis inermis . Dessa prickiga fleråriga växter är infödda till Medelhavet och vissa delar av Asien. Deras användning går tillbaka till 2000 f.Kr. där de nämns som en mat i Gilgameshs sumeriska epik.

Kombinerad eller torkad, kapers är värderade för bristen på smak som de ger till mat, en smak som beskrivs som citron, oliv och definitivt salt.

De gör roliga tillägg till en mängd olika recept, inklusive fiskrätter, tapas, pasta och såser. När du börjar laga mat med kapris kan du inte sluta!

Hur Capers är gjorda

Efter det att de orörda blomknopparna skördas torkas de i solen, sedan syltas i ättika, saltlösning, vin eller salt . Härdningen ger ut sin smakfulla citronliknande smak på ett sätt som liknar gröna oliver .

Storleken på knopparna varierar från små (ungefär storleken på en baby petitgrön ärta) till storleken på en liten oliv. Den minsta sorten från södra Frankrike, som kallas nonpareil , är den mest prisade och levereras med en lika anmärkningsvärd prislapp. Du hittar också Surfines kapers, som är lite större. Större kapslar är starkare i smak och surare, så det är bäst att hugga dem innan de läggs till recept.

Eftersom kapersköpparna plockas för hand kan kostnaden för en liten kruka tyckas överdriven. Inlagda nasturtiumfrön är en praktisk ersättare.

Du kan också försöka göra dina egna fattiga manskapar hemma.

Det är viktigt att notera att kaprar inte är samma som kaprisbär, vilket är frukten (inte blomknopparna) på kaprisbusken. De är större än den största kaparen - om storleken på en olivolja - och fäst på en lång, körsbärsliknande stam.

Caper bär har mycket små frön inuti som liknar kiwi frön. När de syltas, gör de en intressant garnering för blodiga marycocktails och martini .

Matlagning med kapris

Capers har länge varit en favorit i Medelhavsområdet. De små, gröna knopparna låter en pittig sur och salt smak för sallader, dressingar, såser, grönsaker och en mängd olika rätter.

Capers är särskilt vanliga i italiensk matlagning, såsom i pasta puttanesca och kyckling piccata . Franska lägger till att skida Meunier med brunt smör. I Indien syltas frukterna och knopparna på växten.

Den vinegary burst av salt är ett utmärkt komplement till fisk, särskilt rika sådana som lax . Capers är inte heller förhandlingsbara när det gäller en bagel med nova lox och cream cheese (New York-stil).

Många recept kräver att man sköljer kapporna för att avlägsna en del vinäger, vilket gör att kaparens sanna smak kan komma igenom. Du kommer också att märka att kaprar normalt läggs till disken mot slutet av tillagningsprocessen. Detta gör att kaparna kan hålla sin form och behålla sin signatursmak.

Caper Recept Du måste försöka

Som nämnts är kaprar fantastiska med fisk. Sällan hittar du dem parade med citron, vilket kompletterar deras naturliga citronolivsmak.

Prova den här broiled tonfisken med citroncapersås recept eller, för ett riktigt kulinariskt äventyr, den italienska vitello tonnato (kalvkött i tonfisk-kapersås) . För ett recept utan extra citron är grillad caper och dill lax en du inte vill missa.

När du serverar en sallad, blanda upp en tahini-kappersallad dressing och drizzle den på din gröna. Det är ett lätt recept och har en bra zing du hittar en användning för i andra måltider.

Capers är också en viktig ingrediens för ett antal spanska tapas. Till exempel, deras snygga smakpar perfekt med getost, paprika, vitlök och soltorkade tomater .

När det är dags för lunch, överväga ett recept som denna enkla pasta med kapris, oliver och pinjenötter . För en elegant middag, vill du definitivt prova din hand på ett lammskål med ört-kappersås .

Använd dessa recept som inspiration och en introduktion till den unika smaken av kapers. När du väl är bekant med de här små småbitarna vet du exakt vilka av dina favoriträtter de kan förbättra.