Traditionellt baskisk tuna stew recept (Marmitako)

Marmitako är det baskiska namnet på denna fiskgryta, som är en traditionell och populär maträtt i den norra regionen i Spanien, som kallas Baskien , eller el Pais Vasco . Bitar av färsk tonfisk, potatis, vitlök och lök är huvudredienserna i marmitako . En favoritmåltid bland fiskare, du kommer inse varför det är en så populär maträtt och perfekt för de kalla hösten och vinterkvällarna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll vatten i en liten såspanna och värm högt. Avlägsna från värme innan vatten kokar.
  2. Placera de torkade röda paprikorna i en såspanna och se till att de är täckta med vatten. Låt peppar suga i vatten för att rehydrera.
  3. Smaka choklad lök, peppar och vitlök. Häll olivolja i en stor kruka eller en djup, stor gryta. Tillsätt hackade grönsaker och sauté tills lök är genomskinligt.
  4. Medan grönsakerna lagar mat, skalla potatis och skär i kuber (ca 1,5 tum eller 4 cm). Tillsätt potatis till grönsaker och rör, belägg potatis. Koka 1-2 minuter.
  1. Tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka grönsaker. Smäll på låg tills potatis börjar börja mjukna.
  2. Medan grönsaker kokar, ta bort röda paprika från vatten och tömma överskott av vatten. Skaka försiktigt köttet från huden med en tesked. Tillsätt paprika i potten och rör om att blanda in noga.
  3. Skölj och klappa torr tonfisk. Ta bort eventuell hud och skär i bitar ca 2-2,5 tum.
  4. Tuna till potten och salt till smak. Täck löst och låt svalna 5-10 minuter tills tonfisken är kokt.
  5. Strö med hackad persilja om så önskas. Servera varma tillsammans med korvigt bröd .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 613
Totalt fett 19 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 59 mg
Natrium 879 mg
kolhydrater 66 g
Kostfiber 8 g
Protein 48 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)