Vad du borde veta om Sour Cream

Hur fettning är denna toppning?

Gräddfil har blivit en häftklamma i de flesta kök. Det hålls till hands för att göra snabba dips, tjocka såser och naturligtvis till bakade potatisar. Såsom yoghurt tenderar sur grädde också mjukare och mjukar bakverk. Men vet du vad surkräm faktiskt är? Trots dess popularitet har många fans av maten ingen aning om hur den är gjord eller vad den är gjord av. Med denna översikt över gräddfilen hittar du allt du vill veta om denna mejeriprodukt.

Exakt vad är surkräm?

När mjölksyraproducerande bakterier tillsätts till grädde, producerar den den svagt tårta, tjocka substansen som är känd som surkräm. Standarderna för livsmedels- och drogadministrationen dikterar att smörfettinnehållet inte får vara mindre än 18 procent för produkter märkta som gräddfil.

Kommersiell gräddfil kan också inkludera löp, gelatin , smakämnen, vegetabiliska enzymer, natriumcitrat och salt. Kontrollera etiketten om du lider av matallergier eller gör din egen hemlagad gräddfil för att undvika att komma i kontakt med ett allergen.

Alternativ till traditionell surkräm

Lättare sorter av gräddfil, tillverkade med halv och hälften (10,5 procent smörfett) och fet mjölk är lättillgängliga i de flesta snabbköp. Så, om du tittar på din midja men ändå vill njuta av den här produkten, väljer du en mindre fet version eller äter en mindre mängd högfettversion.

Sojursyra är inte en mjölkprodukt men är utbytbar i de flesta recept med den riktiga saken, så det är det perfekta alternativet för veganer.

Rätter serveras eller beredda med sur kräm

Du säljer sur grädde kort om du bara associerar den med den bakade potatisen. Det beror på att surkräm också används som garnering för chili, potatisskivor och fat av frukt och grönsaker. Det är också en vanlig ingrediens i bakverk, inklusive ett antal söta rätter, såsom kakor, scones och kakor.

Men grädden finns i saltade bakade rätter som tonfiskgryta och används i salladsdressing, biff Stroganoff och gröt också.

Sour cream används vanligtvis i mexikansk mat, speciellt för nachos, burritos och guacamole. I El Salvador serveras platanos fritos (stekt slätt) ofta med gräddfil.

Medan sur grädde är en populär kryddor, har den inte ett brett utbud av hälsofördelar. Den innehåller 1 procent vitamin A och kalcium men endast spårmängder av andra vitaminer och mineraler. Men vissa sorters grädde innehåller bakterier och jästar som är kända som probiotika, vilket hjälper digestionsprocessen.

kokböcker

Om du vill veta mer om att använda gräddfil, kontakta följande cookbooks och online-resurser för mer information.

Matlagning med sur grädde

Med hjälp av resurserna nedan, nöt upp dina matlagningsförmågor genom att lära dig det bästa sättet att tillsätta grädde till rätter. Dessutom lär du dig vad du ska göra när du är ute av gräddfil men försöker göra en maträtt som innehåller mejeriprodukten som ingrediens.

Sour Cream Tips och tips

Säkrakvivalenter och substitutioner

Sour Cream Recept