Svart bönor, ost och tortilla gryta

Denna skivade Black Bean, ost och Tortilla gryta är snabb och enkel att kasta ihop, men det packar stor smak. Det är idealiskt för upptagna nätter, men du kan bara hitta dig själv eftersträvande sin tröstande godhet, även när du har tid att spara för avkopplande måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 400 ° F. Olja en 9 eller 10 "gryta och sätt åt sidan.

2. Värm olivoljan en kockspanna eller stor, djup stekpanna över mediumhög värme. Tillsätt lök och saut tills mjuk och genomskinlig, ca 5 till 8 minuter. Tillsätt vitlök, scallions och kummin och sautera om en minut mer, eller tills duftande. Rör i de svarta bönorna, tomatsås och salsa, sänk värmen och låt sjuda om i ca 5 minuter.

Ta bort från värmen.

3. Täck botten på bakfatet med 4 tortillor, överlappa eller trimma för att passa om det behövs (om du använder en rektangulär eller avlång maträtt, kanske du vill skära ett par tortillor i hälften för att få bättre passform; oroa dig inte om tortillorna inte täcker hela maträtten.)

4. Slå ostarna ihop i en liten skål. Stänk tortillorna med 1/3 av osten. Toppa med 1/2 av tomatbönblandningen, utjämna toppen med en spatel. Ordna 4 fler tortillor över bönorna, topp med 1/3 av osten och resten av bönorna. Torka över grytan med resten av tortillorna. Stänk jämnt med resten av osten, drizzle med lite olivolja och baka, täckt, i 20 minuter. Ta bort folien och baka i 10 till 15 minuter mer, eller tills det är gyllene och bubbla. Avlägsna från ugnen och låt grytan vila i 5 minuter före servering. Top som önskat med guacamole, salsa, gräddfil och varm sås. Njut av!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 973
Totalt fett 30 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 66 mg
Natrium 499 mg
kolhydrater 128 g
Kostfiber 32 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)