Vad är Poblano Peppers?

Poblano paprika (uttalad "po-BLAH-nej") är en mild mängd chili peppar som används i mexikansk och sydvästra matlagning, kanske framförallt i den klassiska chile relleno där den rostade peppar fylls med ost, sedan belagd i ägg och stekt .

Poblano paprika är så kallade eftersom de sägs härröra från delstaten Puebla i centrala Mexiko. De har tjock, mörkgrön hud och en bred bas som smälter till en punkt, och de är milda till medelhöga och registrerar mellan 1000 och 2000 Scoville värmeenheter på Scoville Scale .

När den torkas kallas poblano peppar ancho chili . De torkas ibland och röks också.

En punkt av förtydligande: Ordet chipotle avser jalapeño paprika som har torkats och rökt. Ibland ser du torkade poblanos som kallas ankos och röktes kallade chipotles. Men ordet ancho avser torkade poblanos, oavsett om de är röka eller ej, och chipotle betyder alltid torkade och rökt jalapeños.

Poblano paprika är bra kandidater för rostning. Rostning ger fram fräschare smaker av peppar och underlättar avlägsnande av huden, vilket kan vara svårt och svårt att smälta för vissa människor.

Poblano paprika kallas ibland pasilla paprika, men pasillas är formade lite annorlunda: längre och smalare (observera att ordet ancho betyder "bred" eller "bred" på spanska), även om de har en liknande smakprofil.

När det gäller chili relleno är alltför ofta överdriven på beläggningen och fyllningen, och chiliens smak slutar gå förlorad.

Att inte säga något om chilen själv. I stället för att behålla sin form och skarpa, verkar chilen att försvinnas i en fuktig kärr av ost och sås.

Några av detta härrör från rostning av peppar, vilket ger extra smaker men mjuknar också. Men oftast är orsaken till att paprikorna som används inte är färska poblanos utan istället konserverade chili med obestämd beteckning.

Resultatet av denna kulinariska felbehandling är att många Chiles rellenos lider av en ångest som liknar risotto , där på grund av ingrediensens eller förberedelsestidens begränsningar, vad du får när du beställer det i en restaurang är nästan alltid underlägsen till vad du skulle få om det gjordes hemma av någon som vet vad de gör.

Som en tumregel bör en chili relleno behålla sin form och vara synligt igenkännbar som en chili. Om det simmar i ost och sås och ser ut som det kan lika enkelt vara en enchilada, kanske du vill ge det ett pass.

Så poblanos är utmärkta paprika för att servera med fyllning. Om du förbereder poblano paprika hemma borde du komma ihåg att det inte finns någon lag som kräver att du fyller dem med ost. Du kan istället fylla dem med ris och strimlat fläsk eller malet nötkött - en fylld peppar, i princip , men med poblanos istället för de vanliga paprika.

Inte heller behöver du baka dem som en gryta. Du kan fylla dina poblanos och sedan laga dem på grillen eller under broilern. Återigen är det alltid trevligt för din huvudingrediens att vara synlig, snarare än att kvävas.