Ghoriba Bahla - Marockanska Shortbread Cookies Med Cracked Tops Recept

Även om du kan göra dessa klassiska marockanska kakor med smörgåsar vanliga, är de så mycket bättre med krispiga, nutty tillsatser av ohålad sesam och mandel. Använd den ena eller den andra, eller båda.

Som med så många andra ghoribas , görs kakorna lätt genom att forma degen i bollar som blir plattade något. De sprickor du ser på ytan är mycket önskvärda och är faktiskt vad som skiljer denna shortbread ghoriba som bahla , en marockansk arabisk term som betyder dumt. Vissa kan diskutera om det är dumt att en kaka ska baka med sprickor eller dumma eftersom sprickorna liknar krokiga leenden, men du kommer nog inte att bry sig om du biter in i allt den knackiga, men smälta-i-munnen shortbread godheten.

Silliness åt sidan, om din shortbread ghoriba inte har sprickor, som de som visas i Ghoriba med rostat sesamrecept, borde de inte kallas bahla . Liten uppmärksamhet måste ges till degens konsistens för att få de sprickor.

Några recept kallar på vila degen flera timmar eller över natten, sedan knådning singelverkande bakpulver i degen strax före formning och bakning. Detta recept kräver inte det vilande steget, men degen måste arbetas länge för hand eller med en stativblandare för att uppnå rätt konsistens.

Traditionellt var Ghoriba Bahla bakad på en gjuten bakplåt som ger kakor med en konkav botten. Numera använder dock många hemmakakor en konventionell bakplåt istället. Du kan se specialpanelen i bildtutorialen, Hur man gör Ghoriba Bahla .

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör degen

  1. Framför tid, skåda sesammen genom att sprida frön i ett enda skikt och baka i en 400 F (200 C) ugn i ca 10 minuter; låt svalna. Blanchera och steka mandlarna , gräva sedan grovt.
  2. Kombinera sockret, smöret och oljan i en stor skål.
  3. Blanda i sesamfrön, mandel och vaniljssocker.
  4. Blanda i ungefär hälften av mjölet och bakpulvret. När du kombinerar, använd dina händer för att arbeta i tillräckligt med resterande mjöl för att göra en torr, smula blandning.
  1. Använd en stativblandare och paddlefäst för att blanda degen med lägsta hastighet i 10 minuter, eller knåd i hand i 20 minuter för att göra en deg som klumpar ihop men inte är så fuktig att den bildar en jämn massa. Om degen verkar vara för fuktig, lägg till lite mjöl. Omvänt, om degen förblir för torr och smulig att enkelt packa in i en boll, lägg sedan till en matsked eller två oljor. I båda fallen tillåta riklig blandningstid att blanda alla tillsatser helt i hela degen.

Forma och baka kakorna

  1. Förvärm ugnen till 338 F (170 C). Om du inte har en speciell ghoriba mögel, sätt en vanlig bakplåt med pergamentpapper. Det finns inget behov av att feta ghoribaformen.
  2. Ta en del av deg och pressa den i handen för att komprimera och mögla den. Forma den i en 1 1/2 "(3.5 cm) boll och platta den i din handflata till en jämn skivform. Korrigera eventuella krackade kanter.
  3. Tryck försiktigt på kakan på den formade pan eller placera på din beredda pan. Upprepa med resterande deg. Planera att baka i partier.
  4. Placera bakstället i sitt lägsta läge och sätt på pannan. Baka kakorna i 5 eller 6 minuter, stäng sedan av pannkakan och flytta kakorna till den övre delen av ugnen. Fortsätt att baka i ytterligare 15 minuter, eller tills kakorna är ljust färgade med knäckta toppar.
  5. Ta bort från ugnen och låt kakorna svalna några minuter på pannan. Överför dem till ett ställ för att svalna helt innan du förvarar i en lufttät behållare med vaxpapper eller plast mellan skikten.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 320
Totalt fett 26 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 27 mg
Natrium 247 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)