Hur man saltar botemedel oliver

Traditionellt involverade processen för att göra brinerade oliver hängande obehandlade oliver, var och en gjorde med en kniv och släpptes i en nätväska, från en bys hamn till saltvattnet i havet.

Saknar en bydocka eller salt havsvatten, här är ett sätt att göra brinsoliver som resulterar i en jämförbar slutprodukt. Den ursprungliga vatten- och salthärdningsprocessen liknar att göra lakto-fermenterade livsmedel. Det är mycket nära processen som används för att göra kalamataoliver.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort stammar eller löv och kompost eller kassera dem. Skölj oliverna kortfattat understryka varje olivlängd i längdriktningen med spetsen av en skarp paringskniv 1 till 3 gånger.
  2. Placera oliverna i en stor skål eller medelstor pot. Skålen eller krukan ska vara tillverkad av ett icke-reaktivt material (inget aluminium, koppar eller icke-emaljerat gjutjärn).
  3. Täck oliverna med kallt vatten. Placera en tallrik som är något mindre än kanten av potten eller skålen ovanpå oliverna. Placera en ren vikt (en pintburk med vatten fungerar bra) ovanpå plattan. Plattan och vikten är att hålla oliverna nedsänkt under vätskan.
  1. Lämna oliverna i vattnet i 3 dagar.
  2. Töm oliverna i en kolsyrare. Sätt tillbaka dem i skålen eller potten. Gör en saltlake genom att lösa 3 matskedar saltet i 1 liter vatten. Häll saltlösningen över oliverna. Byt plattan och vikten. Lämna i 1 vecka.
  3. Upprepa avlopp, saltlösning, vikt, lämna i 1 vecka. Upprepa 2 gånger (en månad plus tre dagar totalt briningstid).
  4. Töm oliverna. Överför oliverna till rena glasburkar (det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för receptet).
  5. Gör en saltlösning med samma förhållande 1 1/2 matsked salt till 1 pint (1/2 liter) vatten. Rör i rött vin eller äppelcidervinäger. Häll saltlösningen över oliverna.
  6. Tätt täck oliverna och förvara i kylskåp eller en sval källare eller garage i upp till 1 år. Smaken kommer att förbättras om du väntar en vecka eller två före provtagning.

variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 309 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)