Så Grill Grönsaker

Grillning Veggies är lätt och resultaten är läckra

Grilla grönsaker är ett bra sätt att ta fram söta, smakrika, karamelliserade smaker som andra matlagningsmetoder inte kommer att göra. Och det är väldigt lite prep involverat. Allt du verkligen behöver göra är att kasta de gröna grönsakerna i olivolja, strö dem med Kosher salt och få dem på grillen.

(Bläddra ner för att se några riktlinjer för grillning av specifika grönsaker.)

Ändå kan du inte grilla grönsaker på samma sätt som du grillar en biff .

En biff behöver en mycket varm grill, medan grönsaker är mer känsliga och behöver en mer måttlig temperatur. Dessutom är inte alla grönsaker lämpliga för grillning, antingen på grund av deras storlek och form eller för att de bara är för delikata. På bara lite talar vi om vilka grönsaker som är bra för grillning och hur man gör det.

Men till att börja med, du kommer att vilja ha en mycket ren grill, eftersom alla matlagade matpartiklar kan ge dina grillade grönsaker en obehaglig smak. Och eftersom en uppbyggnad av rök också kan göra dina grönsaker smaka dåliga, bör du grilla grönsaker avtäckta.

Grill Veggies vid rätt temperatur

Hur varmt ska grillen vara? En medelhög grill är bäst för de flesta typerna av grönsaker. Om du har en gasgrill är detta ca 400 ° F till 425 ° F. Men om du använder en kolgrill är sättet att mäta att hålla handen fyra till fem tum ovanför grillen och räkna om sekunderna tills du inte kan hålla den där längre.

För grillning av grönsaker borde du kunna hålla handen i 4-5 sekunder. Om det är för varmt, vänta ett tag tills kolen svalnar.

Vissa grönsaker är bättre över en medelgrill. På en gasgrill är det ca 350 ° F. Om du använder handmetoden bör du kunna hålla handen fyra till fem tum ovanför grillen i 6-7 sekunder.

Att Skewer eller inte Skewer?

Låt oss prata om skewers för en sekund. Skewers kan vara till hjälp när du grillar mindre grönsaker som kan falla genom grillen på grillen. Skewers gör det också lättare att vända dina grönsaker. Tänk dig en massa svampar på grillen. Skulle du hellre vända dem en åt gången, eller bara hämta och vända en enda skewer med sex svampar på den?

Kabobskivor i rostfritt stål är bäst för att grilla, eftersom de inte rullar och de är lätta att flipa.

Bambusspettarna kommer också att fungera, men var noga med att suga dem i vatten i 30 minuter innan de läggs på grillen, eller de kommer att bli svarta och eventuellt fånga i brand.

Här följer några riktlinjer för grillning av enskilda grönsaker: